MILIJUNI FRCAJU

Batista preuzeu Shanghai, Drogba na korak od potpisa

30.05.2012 u 19:23

Bionic
Reading

Batista je kao igrač osvojio naslov svjetskog prvaka 1986, a kao trener je Argentinu odveo do olimpijskog zlata 2008. godine. U kineskoj Superligi Batista će se pridružiti drugom slavnom treneru, Talijanu Marcellu Lippiju, koji je prije dva tjedna preuzeo klupu Guangzhou Evergrandea

Bivši izbornik argentinske nogometne reprezentacije Sergio Batista (49) predstavljen je i službeno za novog trenera Shanghai Shenhue, poziciji na kojoj je naslijedio Jeana Tiganu.

'Ljudi iz kluba rade sve moguće da dovedu Drogbu. Mislim da svaki trener na svijetu želi imati Drogbu u momčadi i nadam se da će sve biti u redu, isto kao i Anelka', komentirao je Batista, koji je potpisao ugovor do kraja godine.

Batista je kao igrač osvojio naslov svjetskog prvaka 1986., a kao trener je Argentinu odveo do olimpijskog zlata 2008. godine. U kineskoj Superligi Batista će se pridružiti drugom slavnom treneru, Talijanu Marcellu Lippiju, koji je prije dva tjedna preuzeo klupu Guangzhou Evergrandea.

Komentirao je Batista i navodne medijske navode koji su sugerirali da najveća zvijezda kluba, Francuz Nicolas Anelka, dojučerašnji igrač-trener, nije zadovoljan njegovim izborom na klupu.

'On je igrač. Otvoren sam saslušati Anelku i bilo kojeg drugog igrača vezano uz momčad, ali očito je zadnja riječ uvijek trenerova. Želim da Anelka kao jedan od najboljih svjetskih igrača prenese svojim suigračima svoje iskustvo, na travnjaku i izvan njega'.