SPLITSKI DERBI

Bašić uvjeren: Pobijedit ćemo Hajduk

27.08.2011 u 12:27

Bionic
Reading

Tonći Bašić vodi svoju drugu prvoligašku utakmicu na klupi Splita, a već ga čeka veliki derbi i to onaj gradski protiv Hajduka

Za Split je utakmica s Hajdukom u Parku mladeži utakmica godine. Ali, mladi trener, koji je nedavno zamijenio Ivana Katalinića na klupi ofenzivno je 'utrčao' u derbi. Ne ostavlja Bašić Hajduku previše šansi.

'Ovo je veliki derbi, to ovaj grad i publika zaslužuju. Razmišljamo samo o tri boda, bitno je da što prije dođemo na vrh tablice. Momci su motivirani i očekujemo pobjedu. Spektakl je zagarantiran, imamo kvalitet, igrači su motivirani. Bod me ne zadovoljava, to ne odgovara ni nama ni Hajduku', rekao je Bašić o gradsko derbiju za kojeg su još u srijedu rasprodano svih 4024 ulaznica.

Dosta je Bašić ofenzivan i optimističan. Ipak, s druge strane je Hajduk.

'Optimizam gradim na temelju kvalitete mojih igrača. Analizirali smo Hajduk, gledao sam gotovo sve njihove utakmice ove sezone i ne potcjenjujem protivnika. Znamo Hajdukovu snagu, ali vjerujemo u sebe. Kolega Balakov dobro radi, u formi su, ali mi smo se kvalitetno pripremili, proučili sve dobre i loše strane Hajduka i očekujemo ta tri boda', kaže Bašić.

Nije želio govoriti koje su slabe strane Hajduka, to je ostavio za nedjelju navečer.

'Sam podatak da je Hajduk u posljednje tri utakmice postigao devet golova dovoljno govori. Ali, smatram da je Split sazrio da pobijedi u velikoj utakmici', kazao je Bašić.

Ostali ste bez sportskog direktora Nenada Pralija. Koliko vam je to poremetilo?

'Nemam komentara na to. Nas ništa ne može poremetiti u pohodu na vrh tablice, i to nam ništa ne može poremetiti', kaže Bašić.

Splitov trener tvrdi da nema nervoze kod njegovih igrača.

'Svjesni su koliko nam znači ova pobjeda, i mi ćemo pobjediti – rekao je Bašić koji je pripremio taktičke zamke za braću Sharbini, koji su trenutno glavna snaga Hajduka.'

Mladi trener 'bacio se na prsi', odavno netko nije tako optimistično najavio pobjedu nad Hajdukom. Ni Dinamovim trenerima, kada igraju protiv bijelih, ne pada na pamet takav nastup.

'Osjećam se spremno, motiv je tu. Velika je čast igrati protiv velikog protivnika, ali velika je čast voditi veliki klub kakav je Split'. zaključio je Bašić.

Gradski derbi Splita i Hajduka igra se s početkom u 20 sati u Parku mladeži.