VELIKA BORBA

Baris uzeo bodove iz Ledene, 'medvjedi' ne gube nadu

09.12.2014 u 06:11

Bionic
Reading

Serija utakmica pred domaćim navijačima nije dobro počela za Medveščak. Medvjedi su u prvom susretu u Ledenoj u prosincu upisali poraz 3:5 od Barisa iz Astane

Baris, koji je u Ledenu stigao s osam poraza u nizu, do 12. minute imao je dva gola prednosti. Oba gola zabio je Nigel Dawes, u 11. s jednakim brojem igrača na ledu, a u 12. iz powerplaya. No, do kraja trećine zatresla se mreža i vratara Alekseja Ivanova. James Wright i Saša Martinović namjestili su pak Edwinu Hedbergu koji ga je poslao ravno u mrežu.

'Pokušavali smo protiv njihove prve linije, koja je jedna od najboljih u ligi, cijelo vrijeme suprotstavljati igrače koji bi ih najbolje zaustavili, a na kraju su oni zabili pet golova. Jedna linija ne smije nas pobijediti. Mogu zabiti jedan gol, ali ne smiju 2 ili više. Pelletierova linija igrala je vrlo dobro i mislim da smo zaslužili da utakmica ode u produžetak', rekao je trener Medveščaka Doug Shedden.

U drugoj trećini Medvjedi su samo 2 minute i 12 sekundi nakon što su uklizali na led izjednačili iz situacije s igračem više zahvaljujući Pascalu Pellerieru. Time je sve vraćeno na početak te su obje momčadi ponovo bile u lovu na pobjednički pogodak koji se produžio i u posljednju trećinu.


'Igramo promjenjivo u posljednjih mjesec dana. Pokazali smo duh jer smo se dvaput vraćali iz zaostatka, ali smo puno griješili u posljednjih 5 minuta. Kao momčad i dalje imamo puno za pokazati. Nikad nismo odustajali pa nećemo ni u narednim utakmicama. Moramo spojiti 3-4 pobjede i na temelju toga se još više uzdići', rekao je St. Pierre

Odličnu priliku za vodstvo Medvjedi su imali u 43. minuti. Naime, Andrej Gavrilin napravio je prekršaj nad Martinom St. Pierreom zbog kojeg je sudac dosudio kazneni udarac. Ipak, Ivanov je uspio pročitati St. Pierrea i zaustaviti pak na vrijeme. Prava borba za bodove odigrala se u posljednjih pet minuta. Prvo je Baris poveo u 56., ali Medvjedi su odmah reagirali i Pelletier je u 58. zabio za 3:3. Ipak, dva brza gola u 59. i 60. donijela su gostima tri boda.

'Sporo smo ušli u utakmicu, ali digli smo se krajem prve trećine. Imali smo izjednačenu utakmicu i dosta prilika da preuzmemo vodstvo. Znali smo da će njihova prva linija biti najopasnija, ali nismo napravili dovoljno dobar posao da ih zaustavimo', rekao je Brandon Segal.

Nagradu za igrača utakmice 'Generali Lavlje srce' prema izboru sezonskih navijača primio je vratar Cal Heeter.


KHL MEDVEŠČAK ZAGREB – BARIS ASTANA 3:5 (1:2, 1:0, 1:3)
ZAGREB – Ledena dvorana Doma sportova. Gledatelja 4000. Suci: Beljajev, Dejev, Strelcov, Tarasov.
STRIJELCI:
0:1 BAR Dawes (Boyd, Lundin, 11)
0:2 BAR Dawes (Lundin, 12) PP1
1:2 MED Hedberg (Martinović, Wright, 19)
2:2 MED Pelletier (St. Pierre, Trotter, 23) PP1
2:3 BAR Dawes (Body, 56)
3:3 MED Pelletier (St. Pierre, Kinrade, 58)
3:4 BAR Bochenski (Lundin, Dallman, 59)
3:5 BAR Bochenski (60)
KHL MEDVEŠČAK: Heeter, Dekanich, Bjorkstrand, Wright, Glumac, Martinović, Flood, Kolanos, Thomas, Leino, Popovic, Carle, Trotter, St. Pierre, Pelletier, Kinrade, Hutchinson, Katic, Hedberg, Perkovich, Segal.
BARIS: Ivanov, Poluektov, Savčenko, Kairov, Semjonov, Žajlajov, Dawes, Kvaša, Poliščuk, Bochenski, Rudenko, Upper, Dallman, Lundin, Boyd, Cerenok, Starčenko, Bartulis, Antropov, Puškarjov.
ISKLJUČENJA: Medveščak 13, Baris 17.
UDARCI NA GOL: Medveščak 36, Baris 40.