GUARDIOLA NA MUKAMA

Barcu obožava, ali sada će joj htjeti zagorčati život!

24.04.2015 u 13:47

Bionic
Reading

Nemilosrdan je bio Uefin ždrijeb polufinala Lige prvaka. Jedan par čine Juventus i aktualni europski prvak Real, a drugi Bayern i Barcelona

Iako Juventus i Real možda imaju i više navijača u Hrvatskoj nego Bayern i Barcelona, prema formi i raspoloženju koje vlada u kubovima, dojam je da je bavarsko-katalonski par u ovom trenutku ipak jači par.

A ono što posebno daje tom paru na težini jest Pep Guardiola, nogometni stručnjak koji je trenersko ime stekao na klupi Barcelone.

Pobjedom protiv Porta, Guardiola je ušao u svoje šesto polufinale Lige prvaka, od toga četiri puta s Barcelonom te dva puta s Bayernom. A od ta četiri polufinala s Barcom, dva je puta stizao do naslova najbolje europske momčadi. Prvi je put naslov uzeo u sezoni 2008/9. kada je u Rimu slavio s 1:0 protiv Manchester Uniteda.

'Crveni vragovi' bile su mu i mušterije u sezoni 2010/11., kada su ih Messi i društvo na Wembleyju svladali 3:1. Ono što je zanimljivo, kada je prolazio polufinala, uzimao je i naslove odnosno da ni jednom nije izgubio u finalu. Prošle sezone u polufinalu je njegov Bayern zapeo na Realu, kasnijem osvajaču Lige prvaka.

'Naravno da je to posebna utakmica, to je Barcelona, to je moj dom', izjavio je Guardiola i dodao:

'Barcelona je posebna za sve nas koji smo živjeli u Barceloni: stožer, Alcantaru, mene... I siguran sam da ćemo, ponovimo li greške kao iz dvoboja s Portom, od Barcelone ispasti.'


Bit će ovo prvi Guardiolin okršaj u službenim utakmicama s bivšim klubom, a zanimljivo je da je odmah po dolasku u Bayern odigrao i jednu prijateljsku utakmicu protiv Barcelone. U srpnju 2013. Barca je gostovala na Allianz Areni, a bavarska je momčad slavila s 2:0.

Prva utakmica na rasporedu je 5. svibnja u Barceloni, a uzvrat je na rasporedu 13. svibnja u Münchenu.

Inače, Barca i Bayern dosad su Europi igrali osam utakmica, sve nakon 1996. Posljednji put igrali su 2013. u polufinalu Lige prvaka. Bayern je tada sa 7:0 u dvije utakmice razbio Barcelonu i pokazao da je taktika 'tiki-taka' pročitana. Doduše, Barcu tada više nije vodio Guardiola.

* Ispod teksta izrazite svoj stav o najizglednijem kandidatu za osvajanje prestižnog trofeja Lige prvaka.