I PORTO NEMOĆAN

Barci novi trofej, Pep prestigao Cruyffa

26.08.2011 u 23:29

Bionic
Reading

Nogometaši Barcelone osvojili su drugi trofej sezone nakon što su u europskom Superkupu u Monte Carlu pobijedili Porto 2:0

Dva od dva. Samo desetak dana otkako je uplovila u službeni dio sezone, Barcelona je osvojila drugi trofej. Nakon španjolskog, pobijedivši madridski Real, Katalonci su osvojili i europski Superkup. Barca je pogocima Messija u 39. te Fabregasa u 88. minuti pobijedila osvajača Europske lige Porto 2:0, no za to Katalonci uvelike mogu zahvaliti igraču - Porta!

Prilikom Messijevog pogotka 'asistent' mu je bio Portov igrač Guarin. Argentinac se polako izvlačio iz zaleđa kad mu se među nogama našla lopta. Bio je sam samcat na 10 metara od Portova gola, a zaleđa nije bilo jer mu je loptu dodao Portov nogometaš. Messi je zaobišao vratara portugalske momčadi Heltona i plasirao loptu u praznu mrežu. Na 2:0 povisio je Fabregas (već dva pogotka u dresu Barcelone) nakon fenomenalnog proigravanja, pogađate, Messija. No ni bivša zvijezda Arsenala nije ostala dužna. Fabregas je odlično primio loptu na prsa i zabio je pod gredu.

Fascinantna je lakoća kojom Messi igra, asistira i zabija iako je daleko od optimalne forme. Još prije tri tjedna plovio je gliserom oko Ibize i zabavljao se s društvom, a već je u tri službene utakmice zabio četiri pogotka!

Osim još jednog trofeja, u Monte Carlu je u petak još nešto upisano u povijest Barcelone. Naime, Josep Guardiola je prestigao legendarnog Nizozemca Johana Crujffa te je sa 12 trofeja postao najuspješniji trener u povijesti blaugrane. Za to su mu trebale samo tri godine!

Messijev gol nije zaleđe, povratnu loptu dao mu je protivnik