Španjolci lansirali senzaciju

Barcelonin skaut nije pratio samo Olma: Katalonci bacili oko na sasvim neočekivanu Dinamovu zvijezdu

03.10.2019 u 11:05

Bionic
Reading

Barcelonin skaut Goran Vučević došao je gledati Amera Gojaka na susretu Manchester Cityja i Dinama u Ligi prvaka

Brojni svjetski i hrvatski mediji raspisali su se o interesu velikana za Dinamove igrače, a posebno se naravno ističe ime Danija Olma koji je na Maksimiru izrastao u jednog od najboljih mladih igrača na svijetu.

Ne čudi da za Olma vlada veliki interes, ali vijest koju je lansirao katalonski Mundo Deportivo zvuči stvarno senzacionalno. Prema njima, Barcelona je na utakmicu Manchester Cityja i Dinama poslala Gorana Vučevića da prati upravo Olma, ali na njegovom popisu bio je i Amer Gojak.

Gojaka je pratio i Cityjev Txiki Begiristain i obojica su njegovo ime zapisala debelim slovima u svoje bilježnice. Mundo Deportivo ističe kako se 22-godišnji veznjak našao u nemilosti trenera Nenada Bjelice nakon debakla u Varaždinu.

  • +3
HT Prva liga, 9. kolo: Varaždin - Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Njega je trener Nenad Bjelica, koji je 1996. otišao u Betis, u dvije utakmice ostavio na klupi smatrajući ga odgovornim za taktičke pogreške koje su uzrokovale Dinamov poraz od 1:0 u Varaždinu. O kvaliteti igrača se ne govori, a u Barci Gojaka cijene kao vrhunskog nogometaša”, piše Mundo Deportivo pa dodaje:

'U Dinamu su toga svjesni. Gojak je već imao ponude iz Bundeslige i Premier lige, ali Zagrepčani ga nisu htjeli prodati.'

Gojak je ove sezone odigrao 16 utakmica i zabio tri gola, te upisao isto toliko asistencija, a prema Transfermarktu vrijedi 6,5 milijuna eura, no jasno je da ga za toliko malu cifru Dinamo neće pustiti.