NAKON PEPA PAPE?

Barcelona želi preoteti BiH izbornika Safeta Sušića!

21.07.2013 u 12:45

Bionic
Reading

Barcelona je zbog pogoršanog zdravstvenog stanja svoga trenera Tita Vilanove ostala bez stratega i bjesomučno traga svijetom za potencijalnim nasljednikom. Potraga ih je odvela i do izbornika Bih reprezentacije

Nakon što su Nou Camp odbili Jupp Heynckes, Michael Laudrup i Andre Villas-Boas, a vrijeme za odluku su zatražili Ronald Koeman (Feyenoord), Ernesto Valverde (Athletic Bilbao) i Luis Enrique (Celta Vigo), sportski direktor Barcelone Andoni Zubizarreta se obratio crnogorskom menadžeru Milana Ćalasanu i zatražio kontakt sa Safetom Sušićem!

Status izbornika BiH reprezentacije je visok, a posebno nakon niza uspješnih rezultata u kvalifikacijama za SP u Brazilu i niti Katalonci nisu ostali imuni na igru koju gradi popularni Pape.

Svi golovi BiH reprezentacije pod Sušićevim ravnanjem


'Zubizaretta je Sušićem bio očaran kao igračem, a prati ga i kao trenera. Doživljava ga kao učenika Ivice Osima, kojega Zubizarreta iznimno cijeni i rekao mi je da će na vrhu njegove liste za budućeg trenera Barcelone, koju će predložiti predsjedniku Rosselu biti njegovo ime,' istaknuo je Ćalasan, a prenosi seebiz.eu

Glavna prednost Safeta Sušića je što gradi ofenzivni, napadački nogomet u skladu s Barcinim navikama i očekivanjima, a Katalonci su u žurbi obzirom na skori početak prvenstva, pa eventualni sastanak sportskog direktora Barcelone i izbornika BiH reprezentacije treba očekivati vrlo brzo.

Vjerojatno će ova vijest uznemiriti čelnike Nogometnog saveza BiH, koji žele da Sušić vodi nacionalnu momčad na SP u Brazilu, ali Sušić će odlučiti - Barcelona ili Rio de Janeiro, Nou Camp ili Maracana?

Prisjetite se igračke veličine Safeta Sušića


'Zubizarreta će se sa Sušićem sastati u Parizu ili Sarajevu, i to u idućih nekoliko dana,' potvrdio je Ćalasan.

Tito Vilanova je bivši, Tata Martino je prijatelj i favorit Jorgea Messija, oca Lea Messija, a na horizontu se pojavio i trener, kojega je preporučio Tito Vilanova - Joan Frances Ferrer, za prijatelje Rubi, koji vježba katalonsku Gironu. Svi nabrojeni kandidati nemaju ni približno opsežne i kvalitetne reference kao Safet Pape Sušić. Bio je genijalni igrač PSG-a, sada je jedan od najboljih trenera na području bivše Jugoslavije, preporodio je BiH i takve preporuke otvaraju vrata čak i slavne Barcelone.