Valverde mu ne vjeruje

Barcelona se želi riješiti najskupljeg pojačanja u povijesti; mogao bi ih koštati 150 milijuna eura!

17.05.2018 u 11:28

Bionic
Reading

Nogometni klub Barcelona poznat je po rekordnim transferima, ali i po velikim promašajima. Jedan od njih zasad se pokazao onaj kada je ljetos iz Borussije Dortmund za nevjerojatnih 110 milijuna eura stigao Ousmane Dembele koji nosi epitet najskupljeg pojačanja u povijesti Barcelone

Dio novaca od prodaje Neymara čelni ljudi Barcelone odlučili su potrošiti na igrača za kojeg ih je struka uvjerila kako može biti njegov nasljednik. U kolovozu prošle godine mladi Francuz Dembele je stigao kao najzvučnije pojačanje, a nakon što je sezona okončana može se proglasiti – najvećim razočarenjem. Netko će reći kako za tako mladog igrača učinak od četiri gola i osam asistencija na 22 utakmice ne izgleda loše. Ali očito u klubu nemaju strpljenja…

Naravno, osim što se nije najbolje uklopio u momčad treba reći kako su ga usporile i ozljede, a kada se vratio u momčad koju je vrlo dobro vodio Ernesto Valverde postalo je jasno kako u njega baš i nema povjerenja. Drugim riječima Valverde, ako ostane i dalje trener Barcelone na duži period, ne računa na igrača za kojeg su platili nevjerojatnih 110 milijuna eura. Dodajmo tome kako je ugovor prepun tzv. bonusa prema kojima bi Dembele mogao koštati Barcelonu ukupno čak 150 milijuna eura, a nije nemoguće da cijeli ugovor odradi u klubu c Camp Noua.

'Iskreno, ne osjećam nikakav pritisak, niti mi je teško. Koncentriran sam samo na nogomet i mislim da bi svatko želio biti na mom mjestu. Pa koji bi igrač odbio Barcelonu, klub koji je najbolji na svijetu? Sjajno je igrati uz Lea Messija i jednostavno je privilegija dijeliti svlačionicu s takvim igračem', kazao je nedavno Dembele za UEFA-in portal.

Tako su španjolski novinari doznali kako je tamnoputi 21-godišnji Dembele vrlo blizu odlaska iz kluba, a navodno već ima zainteresiranih klubova kao što su Liverpool, Arsenal te francuski PSG. Jedan od razloga je naravno i dovođenje Antoinea Griezmanna iz Atletico madrida, što je najveća želja čelnika kluba.

No, prije nego se dogodi eventualni transfer treba pričekati Svjetsko prvenstvo u Rusiji gdje bi Dembele trebao zaigrati. No, nije sigurno hoće li i koliko igrati kod izbornika Didiera Deschampsa jer je iza njega sezona za zaborav.

  • +8
La Liga, Levante - Barcelona Izvor: Pixsell / Autor: gtres/Gtres/PIXSELL