lopez sve iznenadio

Španjolska u čudu: Da je on bio trener otpočetka, Barca ne bi bila prvak!?

14.05.2018 u 16:32

Bionic
Reading

Nakon što je Levante u senzacionalnoj golijadi svladao do ove nedjelje nepobjedivu Barcelonu rezultatom 5:4, glavna tema u španjolskim medijima je trener Paco Lopez. Otkad je na klupi malog kluba skupio je više bodova nego itko drugi u Primeri...

Levante je ovog vikenda doživio jedan od najponosnijih trenutaka u svojoj povijesti. Klub iz Valencije zaustavio je veliku seriju Barcelone i nanio joj prvi poraz u cijeloj sezoni, kolo prije kraja prvenstva baš kad su Messi, Rakitić i društvo pomislili da će postati prvi u modernoj povijesti Primere koji će ostati neporaženi kroz 38 utakmica.

  • +8
La Liga, Levante - Barcelona Izvor: Pixsell / Autor: gtres/Gtres/PIXSELL

Junak susreta bio je Emmanuel Boateng koji je zabio tri pogotka, a Levante je početkom drugog dijela vodio 5:1 pa Barcu ni tri pogotka u završnici nisu spasila od neuspjeha, na oduševljenje navijača ovog malog kluba.

No, to je bio tek šlag na tortu fantastičnog proljetnog dijela sezone, a u Španjolskoj se ovog ponedjeljka najviše priča o Pacu Lopezu, treneru koji je na navjerojatan način preporodio Levante.

Naime, punim imenom Francisco Jose Lopez Fernandez preuzeo je klub dok je bio na samom dnu ljestvice i zatim je u deset utakmica zabilježio osam pobjeda, jedan remi i jedan poraz te ga vratio u sredinu Primere.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Učinak koji ima 50-godišnji Lopez nema niti jedan drugi trener u Primeri u istom razdoblju. Levante je skupio četiri boda više od Reala i Barcelone te dva od Betisa pa se svi pitaju što bi bilo da je ovaj perspektivni stručnjak vodio momčad od samog početka španjolskog prvenstva.

'Ni u najljepšim trenerskim snovima nijedan trener ne sanja o tome da njegova momčad zabije pet golova Barceloni. To je gotovo nemoguće, postigli smo nešto povijesno. Imali smo vjeru i izvukli najbolje od svakog od nas. Ova momčad je pokazala da za nju nema granica. Puno su igrači patili ove sezone i sada zaslužuju slaviti,' naglasio je Paco Lopez uoči završnog kola prvenstva protiv Celte u subotu, a ovim uspjehom definitivno si je digao dionice i nikog ne bi začudilo da ga već sljedeće sezone gledamo na klupi nekog od uglednijih španjolskih klubova...