srce ga vuče na jug

Ivan Rakitić otvoreno o planovima nakon Barcelone: Volio bih obući taj dres...

11.05.2018 u 13:28

Bionic
Reading

Barcelona sezonu završava kao osvajač dvostruke krune, 'katalonski ponos' na Nou Camp je vratio naslov španjolskog prvaka i Kupa kralja, a jedan od najzaslužnijih za taj uspjeh je i hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić

Potvrdila je Barcelona ovosezonsku dominaciju u Španjolskoj, 'skinuli' su Leo Messi, Ivan Rakitić i suigrači Real Madrid s trona, kako u prvenstvu, tako i u Kupu kralja. No, u Ligi prvaka su se 'poskliznuli', ispali su već u četvrtfinalu, dok će omraženi im Real igrati finale.

Progovorio je o tome u razgovoru za španjolsku Marcu hrvatski reprezentativac u redovima Barce Ivan Rakitić.

'Realova pobjeda ili poraz ne mogu umanjiti našu dvostruku krunu niti ona može postati vrjednija. Teško je osvojiti prvenstvo i Kup. Natjecati se u španjolskoj ligi teže je nego u Europi', misli Rakitić koji je ipak priznao kako je ispadanje od Rome u Ligi prvaka bio veliki udarac za momčad Barce:

'Nije istina da smo se nakon 4:1 iz prve utakmice već vidjeli u polufinalu... Ali imali smo veliku prednost i ispadanje je bilo baš težak udarac. Nitko više od nas nije želio da prođemo dalje i pokušamo otići skroz do kraja...'

Nije mogao Rakitić zaobići činjenicu da na kraju sezone jedna od klupskih legendi, kapetan Andres Iniesta, napušta Barcu.

  • +13
Ivan Rakitić - zvijezda Barcelone i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

'Onaj tko ne voli Andresa Iniestu taj ne voli nogomet i čini veliku pogrešku', kratko je i jasno kazao Raketa o nogometašu koji je cijelu karijeru proveo u Barceloni i s njom osvojio 31 trofej! Više od toga niti nije trebao reći, svima je sve jasno.

Svima je jasno da će kad-tad doći i Rakitićev kraj u Barceloni. Ima li hrvatski reprezentativac kakvih planova, što nakon Barce?

'Za mene bi ostvarenje sna bilo ponovno obući dres Seville i u njemu zaigrati na Sanchez Pizjuanu', iskreno je priznao Rakitić koji je u Barcelonu stigao baš iz Seville.

Za Andalužane je od 2011. do 2014. odigrao 149 utakmica, bio je kapetan momčadi te je sa Sevillom osvojio Europsku ligu 2014. godine. Navijači ga u Sevilli i dalje obožavaju, suprugu Raquel je upoznao u Sevilli, većinu poslovnih i obiteljskih planova Rakitić je vezao baš uz andaluzijsku prijestolnicu. A ugovor s Barcelonom završava mu 2021. godine, Raketa će tada imati 34 godine, sjajna će to biti prilika za završetak jedne velike i bogate karijere. U Sevilli će ga dočekati raširenih ruku...