RAZMIMOILAŽENJA U HAJDUKU

'Barcelona nije donijela dobit, već pozitivnu nulu'

09.08.2011 u 21:00

Bionic
Reading

Premda je predsjednik uprave Hrvoje Maleš javno kazao da je Hajdukova zarada od Barcelone nekih 500 tisuća kuna, a član uprave Pavle Cicarelli također govorio o financijskom plusu, priča je nakon sjednice Nadzornog odbora dobila neke druge tonove

'Projekt Barcelona završen je uspješno, nismo poslovali s dobiti, već s pozitivnom nulom što je veliki uspjeh kada se uzme vrijeme koje smo imali na raspolaganju i činjenicu da je Barcelona došla u krnjem sastavu. A to da je pozitivna nula je najvažnije, Hajduk je uspješno odradio projekt kojeg nitko na ovim prostorima još nije realizirao. Članovi uprave predočili su nam stavke ugovora koje su ponovno prošli, dogovoreno je da će plaćanje Barceloni ići u rokovima koji su dogovoreni ugovorom o utakmici', rekao je predsjednik Nadzornog odbora Petroslav Sapunar.

Na sjednici je bilo svih pet članova, prihvaćen je Davor Mladina kao trener Hajdukovog satelita, trećeligaša Primorca iz Stobreča, a bilo je govora i o situaciji nakon ispadanja iz Europe.

'Uprava ima zadatak da klub financijski i kadrovski definira, da ide u sistematizaciju u svim segmentima, da klub bude financijski stabilan i da ustraje u konkretnim koracima niveliranja ugovora. Istovremeno, moramo se zadržati u borbi za vrh i ne izgubiti na kvaliteti. Do kraja prijelaznog roka ima još vremena, možda se dogodi i neki veći transfer. A što se tiče dovođenja, mi se nećemo miješati u struku, na upravi je da predloži, ali najvažnije je da ne izlazi iz financijskih okvira. U svakom slučaju, očekujemo da uprava pred NO uskoro izađe s novim prijedlozima i rješenjima', politički je kazao Sapunar.

U prijevodu to znači da će Hajduk do kraja prijelaznog roka, kako bi se domogao prijeko potrebnog novca, nastojati prodati nekog od svojih vodećih igrača poput Vukušića ili Anasa Sharbinija, a izaći će se u susret želji trenera Balakova i ići će se u kupnju jednog ofenzivnog veznog.