Bomba iz Španjolske

Barcelona krenula po Danija Olma; katalonski div poslao ponudu za bivšeg dinamovca, a realizacija ovog transfera bi napunila i maksimirsku blagajnu

31.08.2021 u 20:20

Bionic
Reading

Dinamo bi mogao dobro zaraditi ako Barca uspije u naumu da dovede Danija Olma

Zadnje sekunde prijelaznog roka mogle bi donijeti jedan senzacionalan transfer. Mundo Deportivo piše kako Barcelona dovodi Danija Olma, a već su poslali i službenu ponudu za bivšeg Dinamovog veznjaka.

Španjolci pišu kako je Barca jutros poslala 75 milijuna eura za Olma koji želi doći u klub u kojem je i krenuo s karijerom. Navodno su već dogovoreni i uvjeti između njega i Barce, ali Leipzig će biti tvrd orah.

'Barcelona bi Olma dovela na jednogodišnju posudbu s obavezom otkupa idućeg ljeta kako bi izbjegla kršenje financijskog fair-playa. No, problem je što Nijemci žele novac odmah i posudba ih ne zanima. Barcelona radi na prodaji Antoinea Griezmanna u Atletico kako bi tim novcem dovela Olma. Griezmann nema ništa protiv povratka u Atletico', piše Mundo Deportivo pozivajući se na izvore iz kluba.

Poznati novinar specijaliziran za transfere Fabrizio Romano je odmah prokomentirao vijest koju su plasirali Španjolci i odbacio mogućnost da Olmo promijeni sredinu.

'Nema nikakve šanse da Olmo ovog ljeta ode iz Leipziga. Nijemci ga ne žele prodati i on ostaje u Njemačkoj', komentirao je Romano.

Olmo je u Leipzig stigao iz Dinama za 22 milijuna eura s bonusima u ljeto prošle godine, a od tada je postao ključna figura španjolske nogometne reprezentacije. Realiziraju li u Barci ovaj transfer i u Zagreb će doći velika svota. Dinamo ima pravo na 20 posto od razlike koju Leipzig zaradi.

U ovom slučaju ta razlika bi iznosila 53 milijuna eura, a Dinamo bi donio 10.5 milijuna eura. Mladi Španjolac je za Leipzig igrao 61 utakmicu i zabio 12 golova, te upisao 13 asitencija, dok je za Španjolsku u 16 utakmica zabio tri gola.