bundesliga

Njemački doprvak dobio pljusku na startu prvenstva, ali nas više brine status mladog hrvatskog reprezentativca Joška Gvardiola

15.08.2021 u 18:36

Bionic
Reading

Još jedno veliko iznenađenje dogodilo se u 1. kolu njemačke Bundeslige. Nakon remija Bayerna kod Borussije iz Mönchengladbacha, ove nedjelje njemački doprvak RB Leipzig doživio je poraz kod Mainza

Čini se da bi (n)ova sezona njemačke Bundeslige mogla biti neizvjesnija nego neke prijašnje. Jer dva kluba koja su i ove sezone pretendirala na naslov, a to su Bayern i RB Leipzig, loše su krenuli.

Bayern je još u petak remizirao u Mönchengladbachu odigravši 1:1 s Borussijom, dok je RB Leipzig doživio poraz kod Mainza.

Istina, ostala je momčad iz Leipziga u odnosu na prošlu sezonu bez dva važna igrača, Upamecana i Konatea, a i na klupi su doživjeli promjenu. Juliana Nagelsmanna je zamijenio Amerikanac Jesse Marsch. No, isto tako, u klub je stiglo nekoliko odličnih igrača, a ponajprije tu mislimo na našeg mladog reprezentativca Joška Gvardiola, zatim Andre Silva i Angelino.

Međutim, očito se momčad nije još uigrala, a sigurno da joj nedostaje i Dani Olmo, koji se odmara nakon nastupa na Olimpijskim igrama, a gdje je sa svojom Španjolskom stigao do finala.

Nas ipak puno više brine, ponajprije iz konteksta hrvatske reprezentacije, što Joško Gvardiol u dvije službene utakmice (op.a. prije par dana igrana je i utakmica njemačkog Kupa, protiv Sandhausena) nije dobio ni minute na terenu. A zna se da mladim igračima, za samopouzdanje, itekako treba minutaža.