kakav promašaj!

Barcelona ga je prije četiri godine platila čak 135 milijuna eura, a sad će ga prodati za sitniš...

10.05.2022 u 10:53

Bionic
Reading

U siječnju 2018. godine brazilski je reprezentativac Phillipe Coutinho (29) u rekordnom transferu stigao iz Liverpoola u Barcelonu. 'Redsi' su njegovom prodajom zaradili čak 135 milijuna eura, to je treći najveći transfer u povijesti nogometa, odmah iza Neymara i Mbappea. Četiri godine kasnije Barcelona će Coutinha prodati za nevjerojatan iznos

Na Nou Campu su tog siječnja 2018. godine računali da će Philippe Coutinho (29) biti igrač oko kojeg će graditi novu momčad, nadali su se da će uz Lea Messija i Luisa Suareza samo nastaviti s fantastičnim igrama kakve je pružao u dresu Liverpoola.

No, Coutinho se pretvorio u najveći promašaj u klupskoj povijesti. Ukupno je za Barcu odigrao samo 106 utakmica i zabio 26 golova, a jednu je sezonu proveo i na posudbi u Bayernu. A igrač za kojeg su Katalonci platili čak 135 milijuna eura sada napokon odlazi. Njegov je transfer i dalje treći najveći u povijesti nogometa, odmah iza Neymara i Mbappea, no Coutinho je u ovom trenutku praktički jeftini igrač.

Barca ga je prošlog ljeta poslala na posudbu u Aston Villu, a Brazilac je u Birminghamu proigrao te su čelnici engleskog prvoligaša krenuli u akciju kako bi otkupili njegov ugovor od Barcelone.

Trener Ville Steven Gerrard pod svaku ga cijenu želi zadržati u svojoj momčadi iako je Brazilac odigrao samo 15 utakmica i zabio četiri gola. I čini se da će mu se želja i ostvariti. Naime, engleski mediji tvrde kako je Barcelona spremna prodati Coutinha za 'sitniš', samo da ga se napokon riješi.

Aston Villa je spremna platiti 20 milijuna eura odštete, Barcelona je u teškoj financijskoj krizi te su čelnici momčadi s Nou Campa odlučili prihvatiti ovu ponudu! Istina, izgubit će više od 100 milijuna eura, ali će se napokon riješiti igrača koji se pokazao kao najveći promašaj u klupskoj povijesti...