svi su odahnuli

Kakvo olakšanje! Barcelona se napokon riješila najvećeg promašaja u povijesti; ovo je transfer koji će spasiti klub

07.01.2022 u 11:40

Bionic
Reading

Philippe Coutinho (29) napušta Nou Camp i do kraja sezone će igrati za Aston Villu! Fantastična je to vijest za Barcelonu koja je napokon pronašla klub koji je spreman otkupiti Brazilca koji se pokazao kao najskuplji promašaj u povijesti Barce

U ljeto 2018. godine Philippe Coutinho (29) je iz Liverpoola prešao u Barcelonu u transferu vrijednom čak 135 milijuna eura. Na Nou Campu je dočekan kao spasitelj, ali Brazilac - koji je službeno drugi najskuplji igrač u klupskoj povijesti - do sada nije pokazao apsolutno ništa. Odigrao je 106 utakmica i zabio 26 golova, a uz to je sezonu 2019./2020. odigrao na posudbi u minhenskom Bayernu. Ni tamo se nije proslavio.

Najveći problem za financijskom krizom slomljenu Barcelonu je Coutinhova nevjerojatna plaća koja iznosi čak dva i pol milijuna eura na mjesec, a sada su se na Nou Campu - barem do kraja sezone - uspjeli riješiti tog tereta.

I službeno je potvrđeno kako Philippe Coutinho do kraja sezone odlazi na posudbu u Aston Villu. Brazilac se tako vraća u Englesku gdje je i pružao najbolje partije (u dresu Liverpoola), a najveći posao u ovom transferu odradio je njegov bivši suigrač i kapetan iz Liverpoola.

Engleski mediji tvrde da je trener Aston Ville Steven Gerrard, koji se s Coutinhom igrao u Liverpoolu, bio taj koji je insistirao na njegovom dolasku u Birmingham. Gerrard u Brazilcu vidi igrača s kojim će njegova momčad dobiti 'ono nešto' za proboj prema gornjem dijelu prvenstvene ljestvice.

S druge strane, ovo je doslovno financijski spas za Barcelonu jer će Aston Villa preuzeti sve troškove njegovog ugovora do kraja sezone, s opcijom otkupa igrača ako zadovolji svojim igrama. Procjena je da bi Barca prihvatila najmanje 30 milijuna eura odštete za Coutinha, samo da ga se riješi.

Još je i bolja vijest da Barcelona, nakon što je Coutinho otišao, oslobodila dovoljno novca u budžetu za plaće. Sada Barca konačno može registrirati Ferrana Torresa koji je stigao iz Manchester Cityja za 55 milijuna eura.