loše vijesti iz italije

Zlatan Ibrahimović u nedjelju igra posljednju utakmicu na San Siru; navijači 'rossonera' šokirani su ovom objavom...

10.05.2022 u 09:38

Bionic
Reading

Talijanski mediji bliski momčadi Milana tvrde da Zlatan Ibrahimović (40) na kraju ove sezone definitivno završava karijeru! Milan u posljednja dva kola Serie A ima priliku izboriti naslov prvaka, na koji 'rossoneri' čekaju još od 2011. godine, a Ibra želi otići kao pobjednik

Zlatan Ibrahimović (40) ima velikih problema s ozljedom koljena, a informacije koje dolaze iz krugova bliskih momčadi Milana nisu nimalo optimistične. Dapače, sve je izvjesnije da legendarni napadač igra svoje posljednje utakmice u karijeri...

'Zlatan vjerojatno završava karijeru na kraju sezone. Dobio sam informaciju od jednog igrača Milana da je na posljednjem treningu plakao od bolova, ali da igra pod anestezijama i da jedva izdržava. Trener Stefano Pioli i medicinski tim mu brane da igra, ali on igra usprkos svemu i svima, želi biti uz momčad, ulaziti barem zadnjih 5-10 minuta jer želi scudetto', objavio je Peppe Di Stefano za Sky Itala te dodao:

'Jednostavno, Zlatan ne trenira s momčadi od utorka pa sve do petka, konstantno ga muči ta ozljeda koljena jer mu natiče i stvara nerealne bolove. A on se inati. Ali sam zna da ima samo dvije opcije ovog ljeta. Ili da završi mirno karijeru ili da ide na rizičnu kompletnu operaciju koljena i da se nakon toga pokuša pripremiti za još jednu, sada definitivno posljednju sezonu u karijeri.'

Di Stefano je vrlo pouzdani izvor blizak 'rossonerima', a autor je i dokumentarca o Ibrahimoviću, s kojim je u dobrim odnosima. Zato njegove informacije imaju posebnu težinu.

  • +7
AC Milan - Fiorentina, Serie A, 1.5.2022. Izvor: EPA / Autor: MATTEO BAZZI

'Jedino što vuče Zlatana za sljedeću sezonu je posljednji pokušaj osvajanja Lige prvaka, ali... Šanse da završi karijeru ove sezone su 90 posto, dok samo 10 posto dajem šanse za nastavak sljedeće sezone. On jednostavno ne može igrati više od 10-15 minuta, liječnici iz medicinskog tima Milana su mi ovo potvrdili. Jednostavno - koljeno mu natiče i sprječava ga da normalno trči. Operacija? Možda bi otklonila bol na neko vrijeme, ali bol bi se vratila za nekoliko mjeseci. Uz sve to Zlatana je pogodila smrt Mina Raiole, tako da i to može biti neka prekretnica, iako je koljeno najveći razlog. Ako Milan uzme scudetto, mislim da je to - to. Mislim da gledamo Zlatana posljednji put na San Siru u nedjelju protiv Atalante. Volio bih da nije tako, volio bih da me demantira, on je moj prijatelj, ali on zna što je najbolje za njega...', zaključio je Di Stefano.

Ne treba isticati da su navijači Milana šokirani ovom objavom iako se takvo što i očekivalo. No ne baš u trenucima u kojima se momčad bori za naslov prvaka.

A Ibra je ove sezone odigrao 26 utakmica za 'rossonere' te je zabio osam golova uz još tri asistencije. No sad može na terenu provesti najviše petnaestak minuta, a do kraja sezone Milan prvo ove nedjelje (15. svibnja) na San Siru igra protiv Atalante, dok u zadnjem kolu gostuje kod Sassuola. Na prvenstvenoj ljestvici Milan je prvi, ima 80 bodova, dva više od Intera koji mu je ostao jedini konkurent za naslov prvaka.

Standings provided by SofaScore LiveScore