PROSVJEDI U KATALONIJI

Barcelona dala svoj prijedlog kada da se održi odgođeni El Clasico

18.10.2019 u 15:37

Bionic
Reading

Španjolski nogometni prvak Barcelona, koji je za osam dana trebao biti domaćin utakmice s Real Madridom, izvijestio je u petak kako će predložiti odigravanje te utakmice 18. prosinca.

Odbor za natjecanje Španjolskog nogometnog saveza u petak je 'zbog više sile' uzrokovane prosvjedima zagovornika nezavisnosti Katalonije odlučio odgoditi najveći španjolski derbi.

Priopćio je kako se Barcelona i Real Madrid do ponedjeljka moraju dogovoriti o novom datumu utakmice na stadionu Camp Nou ili će Odbor za natjecanje odrediti datum.

'Naša želja bila je igrati El Clásico na Camp Nou 26. listopada kako je bilo predviđeno o čemu smo obavijestili Odbor. Imamo povjerenja u svoje članove i navijače čije je izražavanje uvijek bilo za primjer', navela je Barcelona u priopćenju.

'No s obzirom na odluku Odbora da odgodi utakmicu, mi ćemo predložiti 18. prosinca kao novi datum njenog odigravanja', dodao je klub, izrazivši žaljenje svojim navijačima kojima će od ponedjeljka vraćati novac za kupljene ulaznice.

  • +5
La liga, Barcelona - Sevilla Izvor: EPA / Autor: Alejandro Garcia

Real Madrid se još uvijek nije oglasio oko predloženog datuma. Njegov trener Zinedine Zidane rekao je u petak na konferenciji za medije u Madridu kako su on i njegovi igrači spremni igrati gdje i kada im kažu.

U Barceloni peti dan traju ulični prosvjedi nakon što je u ponedjeljak Vrhovni sud osudio devetero katalonskih dužnosnika na zatvorske kazne od 9 do 13 godine zbog organiziranja referenduma o nezavisnosti 2017. godine kojeg je bio zabranio ustavni sud i posljedičnog proglašenja republike Katalonije. Osuđeni su zbog poticanja stanovništva na ustanak i trošenja javnog novca za organiziranje zabranjenog referenduma.

Derbiji Barcelone i Real Madrida jedna su od najgledanijih utakmica na svijetu.

  • +8
La liga, Real Madrid - Granada Izvor: EPA / Autor: Juan Carlos Hidalgo