zbog prosvjeda

El Clasico se neće igrati; zbog kaosa u Barceloni nitko ne želi riskirati živote igrača i navijača

18.10.2019 u 11:58

Bionic
Reading

'El clasico', utakmica španjolskog prvenstva između Barcelone i Reala koja se trebala igrati 26. listopada, odgođena je, objavili su iz Španjolskog nogometnog saveza (RFEF)

Organizacijski odbor La lige je početkom tjedna službeno zatražio od RFEF-a da se utakmica premjesti iz Barcelone u Madrid zbog sigurnosnih razloga nakon što je Kataloniju zahvatio val prosvjeda uzrokovanih uhićenjem devet katalonskih separatističkih vođa.

Dva se kluba 'trebaju dogovoriti o novom datumu za održavanje utakmice', dodaje se u priopćenju Saveza u kojem je kao krajnji rok za objavu novog datuma naveden ponedjeljak do 10 sati. Ako klubovi ne uspiju postići dogovor o novom datumu, Savez će sam odrediti novi termin igranja utakmice.

  • +5
La liga, Barcelona - Sevilla Izvor: EPA / Autor: Alejandro Garcia

Danas u španjolski mediji objavili da je derbi između Reala i Barcelone odgođen za prosinca. Navodno La liga predlaže 7. prosinca, no klubovi su za to da se utakmica igra 18. prosinca, pišu španjolski mediji.

No, sjajna je ponuda stigla iz - Argentine! Tamošnji su mediji pokrenuli akciju i pozvali Barcelonu i Real da El Clasico odigraju u Buenos Airesu.

Podsjetimo, 'uzvratna' utakmica Superclasico finala Copa Libertadoresa između Boce Juniors i River Platea je prošle godine igran u Madridu, na Santiago Bernabeu zbog nemilih scena i divljanja navijača u Buenos Aires.

Sad Argentinci žele uzvratiti gostoprimstvo, pa bi se El Clasico u tom slučaju igrao u gradu više od 10.000 kilometara udaljenom od Barcelone ili Madrida. Za sada nije poznato da li bi se El Clasico, ako ovaj prijedlog prihvate sve zainteresirane strane, igrao na Monumentalu ili na Bomboneri.