DERBI PRIMERE

Barca u naletu: Želi potopiti 'žutu podmornicu'

13.11.2010 u 11:00

Bionic
Reading

Villarreal u španjolskom nogometu slovi za jednu od ponajboljih momčadi unazad 10-ak godina, no Barca se istodobno smatra - najboljom na svijetu! Suret na Camp Nou stoga bi trebao imati samo jedan epilog: pobjedu Katalonaca

Barcelona vs. Villarreal, derbi Primere kakav se samo može poželjeti. Tek koji tjedan uoči dolaska madridskog Reala na Camp Nou, 'žuta podmornica' bit će izvrstan test za ekipu koju vodi Pep Guardiola. Pique neće biti u momčadi zbog crvenog kartona koji je dobio u prošlom kolu, na gostovanju kod Getafea, no i bez njega riječ je o supersnažnoj momčadi koja doslovce melje sve pred sobom.

Istodobno, Villarreal ne bilježi rezultate shodne svom ugledu. Dobar početak u prvenstvu i aktualno treće mjesto na ljestvici pomalo je narušila slabašna euro sezona, od koje se ipak dosta očekuje. Jasno, španjolskim klubovima Primera je važnija od Europe, ali ipak si rijetko tko dopušta ispasti iz natjecanja prije Božića. Pogotovo od momčadi poput Dinama, PAOK-a i Club Bruggea koje na Pirinejima smatraju 'jazavcima'.

Činjenica je da je u tom susretu Barca veliki favorit, a ljudi koji posjećuju kladionice mahom će stavljati i hendikep na Katalonce. Ipak, valja biti itekako oprezan, Villarreal nije naivna momčad i zna kako igrati na Barcinom travnjaku. Bit će to nesumnjivo zatvorena formacija s brzim kontrama, a kako će se stvar razvijati, gledat ćemo u subotu u 21.55 sati u izravnom prijenosu na Areni Sport 1.