160. EL CLASICO

Barca pokazala moć, Real na koljenima

11.04.2010 u 10:31

Bionic
Reading

U 31. kolu španjolskog nogometnog prvenstva Barcelona je na Santiago Bernabeuu svladala Real Madrid 2:0 (1:0) i napravila veliki korak prema obrani naslova

Real je prošlog ljeta uložio više od 200 milijuna eura u obnovu momčadi, no izgubio je i drugi El Clasico ove sezone. Nakon 1:0 na Nou Campu, sada je Barcelona bila uvjerljivija i na Santiago Bernabeuu te je slavila 2:0. Bio je to 160. ligaški dvoboj dva najtrofejnija i najbogatija španjolska kluba te 62. trijumf katalonskog ponosa (68 pobjeda Reala).

Dvije megamomčadi, u kojima nije bilo ozlijeđenih Kake i Ibrahimovića, u prvih 45 minuta nisu pružile spektakularan nogomet. Bila je to borba za svaki metar terena i samo je jedan udarac išao prema vratima. Sasvim dovoljno da gosti povedu. Igrala se 33. minuta, a Barcelona je izvela čudesnu akciju - Xavi je potkopao loptu preko Realove obrane, Messi je utrčao, oslobodio se Albiola i progurao loptu pored nemoćnog Casillasa. Bio je to sedmi Argentinčev gol mrskom rivalu.

U nastavku je Real pucao iz svih pozicija (C. Ronaldo, Gago, Higuain), no Barcelona je u 56. minuti još jednom pokazala kako se jednostavno može doći do pogotka. Bila je to još jedna briljantna lopta Xavija, a Pedro je bio nepogrešiv u situaciji jedan na jedan s domaćim vratarom.

Do kraja utakmice Valdez je obranio zicer Rafaelu van der Vaartu, no Casillas je dva puta nadmudrio Messija i spasio 'kraljevski klub' još veće katastrofe.

Kada je gost pobjeđivao u El Clasicu, u većini slučajeva je i odnosio prvenstvo. Sada je Barcelona na 80 bodova, tri više od Reala, a do kraja je ostalo sedam kola.