SKUPINA H

Barca pala u Amsterdamu, Milan razmontirao Celtic

26.11.2013 u 23:32

  • +27

5. kolo Lige prvaka

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Bionic
Reading

Nogometaši Ajaxa priredili su veliko iznenađenje u 5. kolu H skupine Lige prvaka, pobjedom u Amstredamu protiv Barcelone s 2-1



Južnoafrikanac Thulani Serero doveo je 'kopljanike' u vodstvo u 19. minuti preciznim niskim udarcem. Na 2-0 povisio je nizozemski U-21 reprezentativac Danny Hoesen u 42. minuti.

Barcelona se početkom nastavka vratila u igru. Jöel Veltman zaradio je izravni crveni karton zbog prekršaja nad Neymarom u svom kaznenom prostoru, a Xavi je u 49. minuti sigurno izveo kazneni udarac za smanjenje na 2-1.

No, iako je do kraja utakmice imala igrača više, Barcelona nije uspjela postići izjednačujući pogodak, pa je Ajax upisao zasluženu pobjedu. Barcelona je, pak, pretrpjela prvi poraz u svim natjecanjima pod vodstvom trenera Tate Martina.

Celtic - Milan 0:3


Momčad Milana je u Seriji A u velikoj krizi, bez pobjede u zadnjih pet rundi, ali je na Celtic Parku u Glasgowu proslavila vitalnu pobjedu protiv Celtica s 3-0.

Kaka je doveo u vodstvo Milan u 13. minuti pogotkom glavom s četiri metra. Bio je to Brazilčev ukupno treći pogodak koji je u ogledima Lige prvaka zabio protiv Celtica.

Drugi pogodak su 'rossoneri' postigli u 49. minuti. Nakon kornera s desne strane, Nocerino je prebacio loptu bliže Celticovom golu, a Zapata ju je iz neposredne blizine gurnuo u mrežu.

Točnu na i stavio je Balotelli u 60. minuti. Montolivo je poslao dugu loptu koju je napadač talijanske reprezentacije fino kontrolirao, izdržao duel sa suparničkim braničem, te je iz blizine matirao Celticovog vratara Forstera udarcem iskosa s lijeve strane u suprotni kut.

Ajax - Barcelona 2:1


Milan je zabio 3 gola iz četiri udarca prema golu, dok Celtic nije niti jedan iz svojih 10 pokušaja.

Usprkos poraza u Amsterdamu, Barcelona je vodeća u skupini s 10 bodova, Milan je drugi s 8, Ajax treći sa 7, a Celtic je bez izgleda za osminu finala s 3 boda. Barça je sigurna za osminu finala, a u zadnjoj rundi će ugostiti Celtic. O drugom putniku među 16 najboljih odlučit će ogled Milana i Ajaxa na San Siru, u kojem će domaćinu dovoljan biti i jedan bod, dok Ajax treba pobjedu.

Liga prvaka
Skupina H
Ajax Barcelona 2:1
Celtic Milan 0:3
Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Barcelona 4 3 1 0 10
2. Milan 4 1 2 1 5
3. Ajax 4 1 1 2 4
4. Celtic 4 1 0 3 3
Sljedeće utakmice
11.12. Milan Ajax
11.12. Barcelona Celtic