NI OVCE NI NOVCI

Barca ne dolazi, Hajduk ipak mora platiti?

06.04.2011 u 09:24

Bionic
Reading

Iako se pompozno najavljivala revija nogometnih zvijezda na Poljudu povodom 100. rođendana Hajduka, Katalonci neće doputovati u Split. Pitanje je samo koliko će Hajduk sve to skupa morati platiti

Ovoga tjedna je, prenose 24sata, istekao rok za potpis ugovora u susretu Hajduka i Barcelone i sada je jasno da će Splićani morati potražiti eventualno alternativno rješenje za klimaks svoje cjelogodišnje proslave.

Odavno je bilo jasno da zbog Copa Americe neće doputovati Messi i Alves, a sada je bjelodano da neće biti ni Inieste, Xavija, Piqueta, Busquetsa i ostalih. Ipak, to ne znači da je Hajduk izbjegao i troškove pokušaja dovođenja najatraktivnije momčadi svijeta u svoj grad.

Službenih podataka još nema, no strahuje se da je Joško Svaguša prije isteka mandata potpisao ugovor prema kojemu je Hajduk Barceloni, u slučaju propasti pregovora, dužan uplatiti barem 200.000 eura. Nagađa se da je svota možda i milijun istih.

Da je Guardiolina momčad doputovala pod Marjan, moralo bi joj biti isplaćeno između dva i tri milijuna eura, što je višestruko skuplje od ostalih 'prijateljskih' gostovanja kluba s Nou Campa.