LOŠ DAN U BARCELONI

Barca izgubila bodove, prvo mjesto i - Messija

22.11.2009 u 13:27

Bionic
Reading

U subotnjoj utakmici 11. kola Primere dosadašnji lider prvenstva Barcelona propustila je osvojiti sva tri boda protiv Athletica, Real ju je pobjedom preskočio na prvenstvenoj ljestvici i, što je najgore, ozlijedio se Leo Messi. Mladi Argentinac već je šesti igrač prve postave koji neće zaigrati u Ligi prvaka u utorak

Athletic Bilbao - Barcelona 1:1

Europski prvak bit će oslabljen u dvoboju Lige prvaka s Interom u utorak zbog ozljede superzvijezde Lionela Messija. Argentinac je ozlijedio mišić na lijevom bedru u subotnjem dvoboju s Athleticom iz Bilbaa i morat će biti izvan terena najmanje tjedan dana. Trener Josep Guardiola nije izričito kazao, ali je dao naslutiti da Messija čuva za veliki derbi s Realom sljedeće nedjelje, pa ne želi riskirati s njegovom ozljedom u utorak.

Barca protiv Intera neće moći računati ni na Gabrija Milita, Erica Abidala, Rafaela Marqueza, Yayu Tourea i Zlatana Ibrahimovića.

Inače, u 11. kolu Primere, protiv već spomenutog Athletica, Barca je povela pogotkom Danija Alvesa u 54. minuti, a izjednačio je Gaizka Toquero devet minuta kasnije. S obzirom da je madridski Real dobio utakmicu protiv Racinga Santandera pogotkom Gonzala Higuaina u 22. minuti, 'kraljevski klub' je na prvenstvenoj ljestvici preskočio Barcelonu. Real ima 28, a Barca 27 bodova.