UPOZORENJE

Balotelliju kazna u slučaju prosvjeda protiv rasizma

17.05.2013 u 15:14

Bionic
Reading

Predsjednik Udruženja talijanskih sudaca (AIA) Marcello Nicchi upozorio je nogometaše Serije A kako će biti isključeni sljedećeg vikenda odluče li u slučaju rasističkog vrijeđanja s tribina napustiti teren...

'Svatko je slobodan izražavati svoje osobno mišljenje, ali postoje pravila. Tko god napusti travnjak kao protest, a bez da upozori suca ili da je riječ o zamjeni, biti će isključen', rekao je Nicchi za Sky24.

Jasno je to upozorenje, iako neizravno, za napadača Milana Marija Balotellija koji je prošlog vikenda na rasističkoj osnovi vrijeđan u susretu 37. kola Serije A protiv Rome.

'Ako se to dogodi još jednom, napustit ću travnjak jer je to tako glupo. Jako malo mi je nedostajalo već u nedjelju da napustim travnjak. Htio sam ponoviti ono što je moj suigrač Boateng napravio na prijateljskoj utakmici. No, nisam i to samo zato jer bi u tom slučaju Roma bila drastičnije kažnjena, mi bi dobili utakmicu izvan travnjaka s 3-0 i slično. Ali da nije bilo tog razloga napustio bih travnjak', rekao je Balotelli, čiji Milan u posljednjem kolu Serije A u nedjelju gostuje kod Siene.