VIŠE I OD REALA ILI BARCE

Balotelli uzvratio izborniku: Italija mi je sve

06.03.2012 u 11:37

Bionic
Reading

Kontroverzni talijanski nogometaš Mario Balotelli rekao je da je njegovo isključivanje iz reprezentacije za prijateljsku utakmicu protiv SAD-a bilo nepošteno te da mu dres 'azzurra' znači više od bilo kojeg drugog

Talijanski izbornik Cesare Prandelli odlučio je izostaviti Balotellija s popisa igrača koji su izgubili prijateljski susret protiv SAD-a (1:0) zbog nesigurnosti u mentalno stanje mladog 21-godišnjeg napadača koji je u siječnju nespretno nagazio na Tottenhamova veznjaka Scotta Parkera zbog čega je kažnjen s četiri utakmice suspenzije.

Balotelli je od svog dolaska na Etihad 2010. godine tri puta bio isključivan, a upravo zbog problematičnog temperamenta sadašnji izbornik Italije, protivnika Hrvatske na ovoljetnom Euru, razmišlja o njegovom izostavljanju s popisa putnika u Ukrajinu i Poljsku.

'Ružno sam se osjećao nakon nepozivanja. Često govorim u svlačionici Cityja da mi je dres Italije daleko važniji od onog Real Madrida ili Barcelone. Bio sam jako tužan nakon što smo izgubili u Genoi', rekao je Balotelli za La Gazzettu dello Sport.

Talijan je još jednom objasio da nije imao namjeru nagaziti na Parkera, te da klupsko prihvaćanje kazne od četiri utakmice suspenzije ne znači da ga City ne podupire.

'Ako gledate usporenu snimku izgleda kao da sam ga namjerno udario, ali to nije tako. Možda ga zapravo nisam ni dotaknuo jer nitko nije protestirao nakon toga. Ne udaram igrače koji su na tlu. I sudac je potvrdio da nije ništa vidio. City nije protestirao jer je postojala mogućnost da budem kažnjen još jednu utakmicu više ako prigovor bude odbijen, a ne zato jer mi ne vjeruje', zaključio je Balotelli.