NA UVJERLJIV NAČIN

Baliću i Gojunu španjolski Kup kralja

04.05.2013 u 21:27

Bionic
Reading

Rukometaši Atletico Madrida pobjednici su španjolskog Kupa kralja. U finalnoj je utakmici momčad Ivana Balića i Jakova Gojuna s 38:28 bila bolja od domaćina završnice - La Rioje...

Nakon što su dan ranije u polufinalu eliminirali prvog favorita za naslov Barcelonu, rukometaši Talanta Dušebajeva dovršili su posao protiv trenutno trećeplasiranog sastava španjolskog prvenstva, a ujedno i domaćina završnog turnira - Naturhouse La Rioje.

Domaćin se dobro držao prvih 15 minuta utakmice, no već je u 20. zaostajao tri pogotka, a s tom se razlikom i otišlo na predah (18:15). Domaći su se navijači zasigurno nadali da će trener zajedno s momčadi pronaći način da zaprijeti u nastavku utakmice, međutim La Rioja je doživjela potpuni kolaps.

Razlika je rasla iz minute u minutu i na kraju se zaustavila na +10 za goste. Najveći obol pobjedi dali su Julen Aguinagalde i Mariusz Jurkiewicz, koji su zabili po osam pogodaka iz isto toliko pokušaja. Sedam pogodaka je dodao Canalles Reixach, dok je hrvatski dvojac upisao po dva pogotka iz isto toliko pokušaja.

Nakon finala u kupu ASOBAL, ovo je za Atletico bio drugi finale kupa u sezoni, te je ujedno obranjeni naslov pobjednika iz prošle sezone kada je u finalu slavio protiv Barcelone.