IVANO OPTIMISTIČAN

Balić ne trenira zbog leđa, Euro pred vratima

29.12.2009 u 12:42

Bionic
Reading

Kako se približava Europsko rukometno prvenstvo, tradicionalni problemi prijete ambicijama sastava Line Červara. Ivano Balić muči staru muku, ali prošlost nas uči da će rukometni Mozart ponovno biti spreman i da će, vrlo vjerojatno, biti u idealnom sastavu prvenstva

Izbornik Červar i gazda Gobac za Večernji list su iznijeli ne baš sjajne vijesti s parketa.

Na zadnjem EP-u leđa ga nisu zaustavila, naprotiv

'Ivano ne trenira već dva tjedna. Bole ga leđa i zabrinuti smo kako će teći njegove pripreme za EP. Zdravlje igrača nam je prioritet i ako liječnička komisija procijeni da nije spreman, nećemo ga voditi u Austriju', najavio je Gobac.

Na takvu situaciju Ivano se već gotovo i navikao. Prije i tijekom svakog natjecanja muče ga i leđa i ostale tegobe vrhunskih preopterećenih sportaša, ali genijalni Splićanin uvijek nađe načina da povede sastav prema borbi za medalje.

Krunski primjer seže s prošlog EP-a u Norveškoj kada je buknula vijest da Ivano sigurno ne ide na sjever i da je njegova situacija takva da će morati odmarati i dva do tri mjeseca nakon natjecanja. Epilog je poznat. Hrvatska je bila srebrna, a Balić najbolji strijelac i član idealnog sastava natjecanja.

'Nema mjesta panici. Počeo sam trenirati i bit ću spreman za završne pripreme i za samo natjecanje', rekao je Balić za Večernjak i najavio novu epizodu dugačke serije.