Kaos u Juventusu

Bahati Gonzalo Higuain pobjegao iz obavezne karantene; pri ulasku u privatni avion za Argentinu zaustavila ga je policija, ali...

20.03.2020 u 12:33

Bionic
Reading

Kada se broj zaraženih osoba koronavirusom u Italiji počeo penjati proširila se prava panika među sportašima. Neki od njih, zbog velikog broja smrtnih slučajeva, odlučili su napustiti karantenu usprkos mogućim posljedicama

Tako se doznaje kako se među igračima koji su doslovno pobjegli iz epicentra epidemije našao i 32-godišnji napadač Juventusa Gonzalo Higuain koji je odlučio otići na sigurno, u svoju rodnu Argentinu.

Mnogi su njegov potez nazvali bahatim, ali Higuaina može utješiti činjenica kako nije jedini poznati sportaš koji je napustio klub tj. karantenu u koju su poslani nakon što je potvrđeno kako su njegovi suigrači Daniele Rugani i Blaise Matuidi zaraženi koronavirusom.

Podsjetimo, tijekom tjedna isto su napravili Thiago Silva i Neymar koji su pobjegli u Brazil te igrač Reala Luka Jović koji je otišao u Srbiju kako bi bio s djevojkom. Identičnu stvar napravio je i napadač PSG-a Edinson Cavani koji je se odlučio dok ne prođe kaos vratio obitelji u Urugvaj.

Podsjetimo, svim igračima određena je obavezna karantenu tj. samoizolacija u trajanju od dva tjedna kako bi bili sigurni da nisu zaraženi što moraju potvrditi i klupski liječnici.

Stoga je ovaj Higuainov potez potpuno nerazumljiv i vjerojatno će kao i drugi snositi posljedice kada se nastavi prvenstvo.

Također se doznaje kako je policija zaustavila Higuaina u zračnoj luci kada se ukrcavao u privatni avion, a na koncu je uspio dobiti dozvolu za polijetanje kada je pokazao test da nije zaražen.

No, treba reći kako Higuain nije jedini igrač Juventusa koji je napustio karantenu. To su napravili BiH zvijezda Miralem Pjanić koji je odlučio otići 'na sigurno kod obitelji u Luksemburg', zatim Sami Khedira koji je i Njemačku.

  • +8
Prazni gradovi u Italiji Izvor: EPA / Autor: LUCA ZENNARO