sezona upitna

Sve više zaraženih koronavirusom u NBA ligi; na listi su dva igrača Lakersa i zvijezda Bostona Marcus Smart koji se obratio naciji

20.03.2020 u 09:30

Bionic
Reading

Pandemija koronavirusa zahvatila je SAD, a ono što mnoge brine sve je veći broj zaraženih sportaša među kojima prednjače košarkaši iz NBA lige

Prema najnovijim podacima, koji su objavljeni u noći sa četvrtka na petak, doznaje se kako su koronavirusom zaraženi igrač najtrofejnije NBA momčadi Boston Celtics Marcus Smart, zatim dva neimenovana igrača Los Angeles Lakersa, tri člana momčadi Philadelphia 76ersa te jedan neimenovani član Denver Nuggetsa. Lakersi su objavili kako su oba igrača u karanteni i pod skrbi timskog liječničkog tima.

Lakersi, međutim, nisu otkrili identitet dvojice zaraženih, ali su rekli da su svi igrači testirani zbog domaće utakmice igrane 10. ožujka protiv Brooklyn Netsa čija su četvorica igrača Netsa zaražena virusom COVID-19.

'Danas smo saznali da su dvojica igrača Lakersa pozitivna na koronavirus. Obojica trenutačno nemaju simptome, u karanteni su i pod skrbi timskog liječnika', navodi se u priopćenju Lakersa.

'Svi igrači i članovi osoblja Lakersa su i dalje u samoizolaciji te prate svoje zdravstveno stanje, savjetuju se s osobnim liječnikom i u stalnom su kontaktu s momčadi', dodaju Lakersi.

Jedini igrač čije se ime doznaje jest Marcus Smart iz Boston Celticsa koji se obratio naciji:

'Testiran sam prije pet dana, a rezultati su stigli večeras i test je pozitivan. Nalazim se u samoizolaciji od trenutka testiranja. COVID-19 mora se shvatiti maksimalno ozbiljno. Znam da je to prioritet broj jedan za naše zdravstvene stručnjake, moramo dobiti što više testova što je prije moguće', poručio je putem svog Twitter profila Smart.

U video poruci još je poručio svim ljubiteljima košarke:

'OK sam, dobro se osjećam i nemam nikakve simptome. Znate, ne mogu dovoljno naglasiti važnost socijalnog distanciranja, držite se što dalje velikih skupina ljudi, perite ruke i pomognite zaštititi druge tako što štitite sebe', kazao je Smart.

Podsjetimo, NBA liga je prekinuta nakon što se doznalo kako je Utah Jazza Rudy Gobert pozitivan na koronavirus, a drugi dan je objavljeno kako je zaražen i njegov suigrač Donovan Mitchell. Na listi zaraženih nalazi se i jedan od najboljih igrača na svijetu Kevin Durant, član Brooklyn Netsa.

Nakon što je jučer objavljeno da su dvije osobe u Detroit Pistonsima zaraženi koronavirusom, NBA je poručila klubovima da zatvore dvorane, prostorije za trening, te ostale klupske prostorije do daljnjeg. Prije toga je bilo dopušteno da igrači i zaposlenici mogu boraviti u klupskim prostorima pod određenim uvjetima. Ali od sada igrači mogu vježbati jedino kod kuće.

NBA također, potiče igrače da ostanu izolirani u svojim domovima, a da kuće napuštaju samo kad im je potrebno da nabave namirnice ili lijekove, izvijestio je ESPN.

Nakon ovih novih slučajeva mnogi se pitaju gdje je ovome kraj i hoće li se uopće nastaviti NBA sezona? Prema nekim optimističnim najavama sezona bi se mogla nastaviti sredinom svibnja.