ATP ZAGREB INDOORS

Baghdatis sredio Južnog, Draganja u finalu parova

06.02.2015 u 20:35

Bionic
Reading

Nakon Talijana Andreasa Seppija i Španjolca Guillerma Garcije-Lopeza plasman u polufinale ATP teniskog turnira u Zagrebu izborio je i Cipranin Marcos Baghdatis.

Pobjednik zagrebačkog turnira iz 2007. probio se do polufinala pobjedom protiv Rusa Mihaila Južnija 3-6, 6-3, 6-4. Bio je to njihov sedmi međusobni ogled i treća pobjeda 29-godišnjeg Cipranina, 67. tenisača svijeta.

Baghdatis će se za plasman u finale boriti protiv Garcie-Lopeze koji je u četvrtfinalu bio bolji od Srbina Viktora Troickog 6-1, 6-7 (5), 7-5.

U posljednjem četvrtfinalnom ogledu sastaju se Španjolac Marcel Granollers i Talijan Andreas Seppi.

Marin Draganja, uz pomoć svog finskog partnera Henrija Kontinena, pobrinuo se da hrvatski tenis ipak bude zastupljen završnog dana PBZ Zagreb Indoorsa, probivši se u finale turnira parova.

Činjenicu da nijedan hrvatski tenisač u pojedinačnoj konkurenciji nije stigao ni do četvrtfinala, Marin Draganja je iskoristio kao dodatni motiv za polufinalni obračun protiv Sergija Stahovskija i Viktora Troickog u turniru parova. Draganja je pobjedom 7-6 (0), 6-4 postao treći hrvatski tenisač koji će imati mogućnost osvojiti naslov u paru na PBZ Zagreb Indoorsu. Ivan Dodig i Mate Pavić zaustavljeni su u finalima 2012. i 2013.

Draganja i Kontinen su do dolaska u Zagreb doživjeli tri poraza u prvom kolu, a u Domu sportova još nisu izgubili set. Bit će to njihov treći pokušaj, nakon Metza i Basela, da se domognu prvog zajedničkog naslova na ATP turnirima. U nedjelju (13.30 sati) će im s druge strane mreže biti Francuz Martin i Indijac Raja koji su na putu do finala izbacili prve nositelje Lindstedta i Matkowskog, te u polufinalu nadigrali 4. nositelje, Bjeloruse Betova i Buryja.

'Gledali smo ih, a znamo ih i otprije. Izgledaju kao prilika u finalu. Očekivao sam neke druge igrače u tom dijelu ždrijeba u finalu. No, ako su došli do finala znači da su ipak bili najbolji i vrlo su opasni', najavio je nedjeljni finale dobro raspoloženi hrvatski Davis Cup reprezentativac koji se veseli i slobodnoj suboti.

'Imat ću vremena malo se odmoriti i pokazati Henriju grad. Uživam u snijegu, jer sam iz Splita i nemam ga prilike tako često vidjeti, a Henriju je to prirodno.'

Draganji će to biti peto finale u karijeri, a dosad je osvojio jedan naslov, prošle godine u Hamburgu u kombinaciji s Rumunjem Mergeom. Kontinen je također osvojio jedan naslov, prošle godine u Kitzbuehelu sa sunarodnjakom Nieminenom. Martin i Raja će također tražiti prvi zajednički naslov.

PBZ Zagreb Indoors, četvrtfinale:

Andreas Seppi (Ita/N.5) - Ricardas Berankis (Lit) 3-6, 6-2, 7-6 (6)

Guillermo Garcia-Lopez (Špa/N.3) - Viktor Troicki (Srb/N.7) 6-1, 6-7 (5), 7-5

Marcos Baghdatis (Cip) - Mihail Južni (Rus/N.6) 3-6, 6-3, 6-4

Marcel Granollers (Špa/8) - Igor Sijsling (Niz) 6-4, 2-6, 6-4

Parovi - polufinale:

M. DRAGANJA/H. Kontinen (HRV-Fin/2) - S. Stahovskij/V. Troicki (Ukr-Rus) 7-6 (0), 6-4

F. Martin/P.Raja (Fra-Ind) - S. Betov/A. Bury (Bje/4) 3-6, 6-1, 10-6