VEĆ VIĐENO

Bad Blue Boysi kažnjavaju i sebe i klub

03.12.2008 u 21:58

Bionic
Reading

Iako su ih domaćini na ulicama i trgovima Udina dočekali kao najdraže goste, najžešći Dinamovi navijači na stadionu Friuli nisu izdržali a da ne pokažu svoju drugu stranu

Gotovo da ne prođe nijedna europska Dinamova utakmica bez izgreda Bad Blue Boysa.

Tako je bilo u srijedu u Udinama, iako su ih domaćini dočekali hranom i pićem, doduše možda u strahu da im ne opelješe trgovine i kafiće, a pjesmu i podršku svom klubu na stadionu Friuli upotpunili su pirotehnikom, zbog čega je sudac Yefet prekinuo utakmicu.

Bilo da je riječ o prijateljskim ogledima u Austriji, bilo o dvoboju s nejakim Domžalama, najžešći Dinamovi navijači redovito nađu razloge za svoje ispade.

Poduža bi bila lista kada bismo nabrajali sve probleme koje su izazvali posljednjih godina, ali njihov dolazak u Prag, na uzvratnu utakmicu sa Spartom, sasvim sigurno još će dugo ostati u sjećanju i češkoj policiji i svim ljudima zdrave pameti.

U nešto daljoj, ali jednako mračnoj povijesti BBB-ovaca je i gostovanje u Auxerreu kad su, zajedno sa Zdravkom Mamićem i Miroslavom Blaževićem, Dinamu priskrbili jednogodišnju kaznu neigranja u Europi. I baš u aktualnom dopredsjedniku leži dobar dio problema.

BBB-ovci već su više puta pisali priopćenja, tražili njegov odlazak iz kluba i najavljivali moguće izgrede koji bi Dinamo koštali igranja u Europi. A sve kao znak revolta prema klubu kojeg simbolizira Zdravko Mamić.

Nažalost, zbog takvog shvaćanja, iako na svojim transparentima poručuju da su i 'uprave i igrači prolazni, a vječni samo Dinamo i navijači', BBB-i su incidentom u Udinama udarili još jednom na svoju svetinju.

Neće ni Mamić biti u klubu sto godina, a oni će i dalje hodati na tekme, ali će im već na izlasku iz Zagreba utrpati osiguranje kao da su najveći zločinci.

Osim toga, (samo) zbog paljenja baklji na stadionu, UEFA će u Maksimirsku 128 poslati poveću kaznu, ali neće je platiti ni Zdravko Mamić ni njegov brat Zoran, već svi porezni obveznici i građani Zagreba, kojima gradonačelnik Bandić uzima da bi sponzorirao Mamiće.