u klubu poludjeli

Avantura američkog košarkaša u Hrvatskoj neslavno završila

28.11.2017 u 16:25

Bionic
Reading

Košarkaš Škrljeva Brian Williams pao je na dopinškom testu, potvrdio je Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping.

HZTA je 16. studenog primio obavijest WADA-inog laboratorija iz Seibersdorfa o nepovoljnom laboratorijskom nalazu košarkaša Briana Williamsa. U biološkom uzorku američkog košarkaša otkriven je karboksi – THC (metabolit THC) - kategorija S8.

HZTZ je objavio kako je razvidno da se radi o mogućem kršenju Pravilnika za borbu protiv dopinga HZTA po odredbi 2.1 (Prisustvo zabranjene tvari ili njezinih metabolita ili markera u sportaševu uzorku). Sportaš nije imao terapijsko izuzeće, a nije tražio ni otvaranje B uzorka.

Iako nije riječ o dopingu ili tvari koji pospješavaju sportsku izvedbu, kanabinoidi su na popisu zabranjenih sredstava 2017., te je stoga određena suspenzija koja znači zabranu igranja i treniranja do isteka kazne koja će biti objavljena do kraja mjeseca. Vremenska zabrana igranja može biti maksimalno dvije godine. 

HZTA je uzorak uzeo tijekom dopinške kontrole 22. listopada nakon utakmice Škrljevo - Vrijednosnice Osijek (89-81).

Autor: YouTube

Williams je ove sezone odigrao šest utakmica uz prosjek od 15,2 koša, četiri skoka i 4,7 asistencija po utakmici.

'Košarkaški klub Škrljevo ostaje bez vrlo važnoga igrača koji je drugu sezonu u klubu. Bez dečka koji je svojim ponašanjem i radom, te kvalitetom osvojio naše navijače i skrenuo pozornost na svoje igre, međutim ovakav ispad i nepoštivanje Kluba i suigrača povlači za sobom sankcije, prvenstveno vremensku zabranu igranja, te raskid Ugovora i igračev povratak u SAD,' poručio je predsjednik kluba Vice Sep.