NOVI IZAZOV U BASKIJI

Veljko Mršić pronašao je novi klub: Odlazim u najjaču ligu u Europi!

27.11.2017 u 15:10

Bionic
Reading

Veljko Mršić, koji je u posljednje dvije sezone kao trener Cedevite osvojio dva kupa i dva naslova hrvatskog prvaka, novi je trener španjolskog kluba Bilbao Basket iz pokrajine Baskije

Tako se 46-godišnji Veljko Mršić vraća u Španjolsku gdje je kao igrač ostavio dubok trag, od 1999. do 2002. igrao je za Unicaju iz Malage pa je sezonu 2002./03. proveo u Gironi, a 2003. igrao je kratko u Granadi.

Nakon uspješne igračke karijere koju je obilježilo sedam sezona u Ciboni, gdje je bio kapetan momčadi i jedan od najboljih igrača, Mršić se vrlo brzo nakon odlaska u igračku mirovinu posvetio trenerskom poslu.

Prvi klub u kojem je dobio priliku kao trener je KK Split, gdje se kratko zadržao, a nakon toga radio je još u Vareseu i Ciboni.

Najuspješniji kao trener bio je svakako u Cedeviti s kojom je osim četiri domaća trofeja izborio finale regionalne ABA lige te nastup u Topu 16 Eurolige.

'Zadovoljan sam što je došlo do ovoga jer odlazim u dobro organiziran klub s odličnom publikom i novom funkcionalnom dvoranom. Odlazim u daleko najjaču nacionalnu ligu u Europi i sada samo treba raditi', kazao je za tportal.hr Mršić koji je ugovor potpisao do kraja sezone.

Dodajmo kako je Bilbao trenutačno na omjeru pobjeda i poraza 3-6 (na 16. mjestu od 18 klubova prve španjolske lige) te se od Mršića očekuje da momčad dođe u borbu za doigravanje tj. među najboljih osam.

'Malo prije sam se telefonski čuo sa sportskim direktorom kluba Raulom Lopezom i tek kada sutra dođem u Bilbao sjest ćemo i razgovarati jesu li potrebne neke promjene u momčadi. Ono što mogu reći jest da na vanjskim pozicijama ima nekoliko mladih igrača kojima je ovo prva sezona u Europi kao što su Brazilac Fisher ili Argentinac Redivo. Belgijac Tabu je trenutačno ozlijeđen i to nam predstavlja velik problem. Pod košem igraju dva veterana Mumbru i Hervelle koji imaju svoje ime i prezime. Ukratko, gledao sma ih puno puta ove sezone, znam koliko mogu i već imam neke ideje. Sada samo treba zapeti i raditi', dodao je Mršić koji je kao igrač godinama bio hrvatski reprezentativac.

  • +4
Peta utakmica finalne serije Cibona - Cedevita Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL