NEMA SKANDALA

Auxerre: Sudac nije rasistički vrijeđao našeg igrača

22.12.2011 u 12:06

Bionic
Reading

Mada je sve mirisalo na novi rasistički skandal u nogometu priča iz Francuske po kojoj je pomoćni sudac vrijeđao igrača Auxerrea je završila bez repova. Iako je u prvi mah procurila vijest kako je sudac rasistički vrijeđao igrača Chafnija, to ipak nije bilo tako

Veznjak francuskog nogometnog prvoligaša Kamel Chafni i linijski sudac Johann Perruaux usuglasili su se kako sudac ipak nije rasistički vrijeđao igrača tijekom subotnjeg prvenstvenog dvoboja u Brestu, objavio je Auxerre.

'Njih dvojica su obavili telefonski razgovor u kojemu je Perruaux potvrdio kako je Chafni prigovorio na jednu njegovu odluku, te mu je zatim od rekao 'Gubi se!'. Gospodin Perruaux je izrazio žaljenje zbog svoje reakcije, ali nije rasistički vrijeđao igrača ni na kakav način. Gospodin Chafni je prihvatio ovakvu izjavu kao istinitu', stoji u priopćenju koje je izdao Auxerre.

Chafni je nakon utakmice tvrdio kako mu je Perruaux rekao: 'Gubi se, Arapine!', te se potom požalio glavnom sucu Chapronu koji ga je zato kaznio žutim, pa crvenim kartonom.

Vodstvo francuske lige (LFP) pokrenulo je istragu zbog ovog slučaja.