slučaj Istanbulspor

Novi skandal u Turskoj; igrači zbog sporne sudačke odluke naglo napustili teren

20.12.2023 u 13:30

Bionic
Reading

Samo osam dana nakon što je sudac Halil Umut Meler udaren šakom u lice na prvenstvenoj utakmici u Ankari, još jedna utakmica turske Superlige nije dovršena, jer su igrači domaćeg Istanbulspora napustili teren u 74. minuti dvoboja protiv Trabzonspora

U trenutku prekida gosti su vodili 2:1, a sporan je bio događaj koji je prethodio drugom pogotku Trabzonspora.

U 68. minuti je na rubu kaznenog prostora gostujuće momčadi Batista Mendy je srušio Floriana Loshaja i domaći nogometaši su od suca Alija Sansalana tražili da dosudi kazneni udarac. Međutim, sudac se nije oglasio, a gostujuća momčad je u kontranapadu došla do vodećeg pogotka. Strijelac je bio Paul Onuachu na ubačaj Edina Višće.

Šest minuta poslije igrači domaće momčadi su počeli napuštati teren, na što ih je pozvao klupski predsjednik Ecmel Faik Sarialioglu, što se jasno moglo vidjeti u televizijskom prijenosu utakmice. Bilo je vidljivo da su neki igrači Istanbulspora željeli nastaviti igrati, ali su bili u manjini. Kako je to izgledalo pogledajte OVDJE.

Istanbulspor se nalazi na zadnjem mjestu ljestvice sa samo osam bodova iz 15 nastupa, dok je Trabzonspor, u čijem su sastavu Tonio Teklić, Filip Benković i ozlijeđeni Mislav Oršić, sa 26 bodova na četvrtom mjestu.

Standings provided by Sofascore