ISTRIA WINTER CUP

Austrijski drugoligaš nastavio s iznenađenjima

31.01.2017 u 18:36

Bionic
Reading

Druga utakmica skupine A 7. Istria Winter Cupa odigrana je ovog utorka na rovinjskoj Valbruni. Austrijski Kapfenberg, nakon remija s BiH klubom, Širokim Brijegom, sada su 'uzeli skalp' slovenskom prvoligašu

U susretu slovenskog prvoligaša Aluminija i austrijskog drugoligaša slavili su nogometaši Kapfenbergera, koji su u uzbudljivoj utakmici u samoj sučevoj nadoknadi vremena odnijeli sva tri boda.

Slovenci su bolje ušli u utakmicu i u prvih 20-ak minuta susreta u više navrata bili opasni po gol austrijske momčadi. U 9. minuti susreta Zeba je s desetak metara pucao po golu Austrijanca, no Lakić-Pešić izbacuje loptu sa same gol linije. Minutu kasnije još jednu izglednu priliku imali su slovenski prvoligaši, kada je Muminović sjajno gađao, no vratar Nicht skida loptu iz 'rašlji'.

U drugoj polovici prvog poluvremena Austrijanci ubacuju u brzinu više, kontroliraju utakmicu i prijete preko mlađahnog Petrovića i Santosa, a nagradu za to dobivaju u 30. minuti, kada Kocič u šesnaest metara ruši Bahtića, a sudac pokazuje na bijelu točku. S 'kreča' je precizan bio Victor Santos, koji time dovodi svoju momčad u minimalno vodstvo. Do kraja prvog djela mogli su Austrijaci povisiti i na 2:0, no u 43. minuti utakmice poljski sudac ne dosuđuje još jedan penal na Santosu, kojeg u kaznenom prostoru ruši obrambeni igrač slovenske momčadi.

I kako to već u nogometu biva - ako ne zabiješ-primiš. U 45. minuti utakmice, nakon prekršaja na vrhu 16-erca, Bizjak iz slobodnog udarca sjajno pogađa u lijevi gornji kut vratara Nichta za 1:1, konačni rezultat prvoga dijela.

U nastavku nogometaši Kapfenbergera i dalje prijete, no bez izglednije prilike. Zbog učestalih prigovora, Bahtić u 63. minuti dobiva drugi žuti odnosno crveni karton, pa Austrijanci od tada igraju s igračem manje. Nogometaši Aluminija pokušali su presingom doći do pogotka. Najozbiljnije je zaprijetio Panadić u 89. minuti susreta, no loptu odbija Pantić, koji je samo par minuta kasnije donio pobjedu Austrijancima. Nakon jedne odbijene lopte u šesnaestercu Aluminija i pokušaja iznuđivanja zaleđa od strane slovenskog prvoligaša, Pantić se najbolje snašao i u drugoj minuti sučeve nadoknade vremena zabio za konačnih 2:1.

Srijeda donosi drugu utakmicu skupine B u Novigradu, između mađarskog Gyirmota i domaćeg Novigrada. Ta je utakmica repriza prošlogodišnjeg finala, u kojem su slavili gosti iz Mađarske. Novigrađani će po prvi puta istrčati na domaći travnjak u službenoj utakmici pod vodstvom novog trenera Nina Bule, uz nekoliko novih imena i u igračkom kadru, pa će ovdašnjim ljubiteljima nogometa biti zanimljivo vidjeti kako će se hrvatski drugoligaš suprotstaviti mađarskom prvoligašu. Utakmica započinje u 15 sati, a ulaz je – kao i na sve utakmice IWC-a – besplatan.