ZBRAJAT ĆE KASNIJE

Australci nude milijarde za dobijanje mundijala

02.11.2010 u 17:12

Bionic
Reading

Australska vlada najavila je kako će uložiti skoro milijardu dolara samo za poboljšanje javnog prometa i sigurnosti u slučaju da Australija dobije organizaciju svjetskog nogometnog prvenstva 2022. godine

Vlada je također obećala financijsku pomoć za izgradnju tri nova nogometna stadiona u Sydneyju, Canberri i Perthu, te preuređenje još devet stadiona što će ukupno stajati oko 2.8 milijarde američkih dolara.

Osim Australije kandidati za World Cup 2022. godine su SAD, Japan, Katar i Južna Koreja. Međunarodna nogometna federacija (FIFA) će odluku o domaćinu SP-a obznaniti 2. prosinca. Prije glasovanja o domaćinu svjetske nogometne smotre zemlje kandidati će imati 30-minute prezentacije. Australci će 'probiti led', a iza njih slijede Koreja, Katar, SAD i Japan.

'Imamo veliku priliku ostvariti sjajan prvi dojam na članove Izvršnog odbora,' kazao je izvršni direktor australske kandidature Ben Buckley.

Istog dana doznat će se i domaćin SP-a 2018. godine, a kandidati su Engleska, Rusija, zajedno Nizozemska i Belgija, te zajedno Portugal i Španjolska.