SJAJNE ŠVICARKE

Aufdenblatten slavila, Vonn opet na vrhu

20.12.2009 u 13:58

Bionic
Reading

Završen je skijaški val događanja u Val d'Isereu. Nedjelja je bila rezervirana za ženski superveleslalom u kojemu je samo sjajna Amerikanka Lindsey Vonn spriječila trostruku pobjedu Švicarki

Snijeg je, nakon kaotične subote, (i) u Francuskoj dozvolio održavanje utrke druge najbrže discipline Svjetskog kupa, u kojoj su se uvjerljivo najbolje snašle švicarske predstavnice.

Najbrže je stazom prošla Franzi Aufdenblatten, koja je bila 23 stotinke brža od sunarodnjakinje Nydie Styger, 26 je zaostala Lindsey Vonn, a unutar jedne sekunde (+0.90) još se plasirala, također Švicarka, Fabienne Suter.

Peta je bila Talijanka Fanchini, da bi se nakon nje plasirale nove dvije Švicarke - Dominique Gisin i Martina Schild. Pet od prvih sedam je iz Švicarske i kada bi sutra počele OI, one bi bile najjače konkurentice za medalje u toj disciplini.

I ova utrka nije mogla proći bez teških padova, a najlošije je prošla Francuskinja Marie Marchand-Arvier, koja je, prema prvim informacijama, zadobila potres mozga.

Treće mjesto Vonn je donijelo novih 60 bodova, čime je otišla na 50 bodova prednosti u ukupnom poretku Svjetskog kupa ispred velike konkurentice i prijateljice Marie Riesch. Do jučer su bile izjednačene, a Riesch je danas bila 21. i uzela tek 10 bodova.

Za osam dana ženski Svjetski kup se nastavlja u Lienzu utrkama slaloma i veleslaloma. Tada će nastupiti i hrvatske predstavnice kojih na ovoj utrci nije bilo.