otvoreni rat

Atletico zatražio blokiranje Griezmannove registracije za Barcelonu: Dužni ste nam 80 milijuna eura!

24.07.2019 u 13:55

Bionic
Reading

Antoine Griezmann prešao je iz Atletico Madrida u Barcelonu, no 'rojiblancosi' nisu zadovoljni. Tvrde kako ih je Barcelona prevarila, a sada su i službeno od La Lige zatražili zaštitu te blokiranje pokušaja da se Griezmann i službeno registrira kao igrač Barcelone...

'Atletico je pismenim putem izrazio sumnju u regularnost Griezmannove registracije za Barcelonu. Pokrenuta je procedura i pustit ćemo institucije neka odrade svoj posao i prikupe dokaze jer još nemamo osnovu po kojoj bismo učinili ono što traže', kazao je predsjednik La Lige Javier Tebas.

Naime, čelnici Atletico Madrida već se nekoliko tjedana javno bune protiv Barcelone i načina na koji su im Katalonci preoteli Antoinea Griezmanna. 'Rojiblancosi' tvrde kako je Barcelona s Griezmannom sve dogovorila prije 1. srpnja, a to je datum s kojim njegova odštetna klauzula pada s originalnih 200 milijuna eura na 120 milijuna eura.

Jasno, Barcelona je njegov angažman objavila iza 1. srpnja te Atleticu uplatila 'samo' 120 milijuna eura odštete. I tako je započeo novi rat na relaciji Barcelona - Madrid.

'Cifra koja je uplaćena nije dovoljna da bi se platila njegova odštetna klauzula. Očigledno je da je dogovor između igrača i Barcelone postignut prije nego što je odštetna klauzula s 200 milijuna eura pala na 120 milijuna. Atletico Madrid smatra da je ugovor prekršen, gledajući sve činjenice, ponašanje i izjave igrača, te je klub odlučio pokrenuti proceduru za zaštitu interesa u okvirima La Lige', piše u priopćenju Atletico Madrida.

  • +4
Antoine Griezmann Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Atletico je tako od čelništva La Lige zatražio da se igračka licencija Antoineu Griezmannu oduzme, a to bi značilo da ga Barcelona ne može registrirati za službena natjecanja dok ne isplati preostali novac 'rojiblancosima'. Konačnu odluku će donijeti Odbor za licenciranje. Sagledat će sve dokaze koje su dobili te odlučiti postoji li osnova za tužbu Atletica te da li Griezmann može biti registriran kao igrač Barcelone.

Atletico nema namjeru odustati od svojih 80 milijuna eura i pod svaku cijenu će pokušati naplatiti 'originalnu' odštetu od 200 milijuna eura za svog, sada već bivšeg napadača...