champions cup

Ivan Strinić zaigrao nakon godinu dana pauze i poklonio pobjedu Bayernu; skrivio je jedni gol na utakmici...

24.07.2019 u 11:51

Bionic
Reading

Nogometaši minhenskog Bayerna pobijedili su Milan 1:0 u utakmici International Champions Cupa igranoj u američkom Kansas Cityju

Bayernu je to bila treća utakmica na turneji po SAD-u, a Milanu tek prva. Momčad Nike Kovača do sada je na International Champions Cupu izgubila od Arsenala 2:1 i pobijedila Real Madrid 3:1. Dominirali su Bavarci i protiv Milana, u Kansas Cityju su definitivno bili bolja momčad.

Jedni gol zabio je Leon Goretzka u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena, a 'kumovao' mu je hrvatski reprezentativac u redovima Milana Ivan Strinić! Njemu je ovo bila prva utakmica nakon godinu dana pauze jer mu je u ovo vrijeme prošle godine dijagnosticirana srčana mana te je propustio cijelu sezonu.

Osjetilo se to i na njegovoj igri, talijanski mediji pišu kako je bio najslabija karika Milana. Baš je Strinić loše reagirao na loptu koju je Kimmich poslao 'u prostor', zakasnio je, a priliku je spremno iskoristio Goretzka te zabio jedini gol na utakmici.

  • +7
International Champions Cup, Milan - Bayern, 2019. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bio je ovo ujedno i debi novog trenera Milana Marca Giampaola, koji je u igru uveo Antonija Mionića (18), koji je u redove 'rossonerra' stigao 2018. godine kao perspektivni hrvatski U-17 reprezentativac. I Niko Kovač je dao priliku jednom mladom hrvatskom nogometašu, u dresu Bayerna zaigrao je Ivan Mihaljević (18), branič koji je u Bayern stigao prošlog ljeta iz Unterhachinga.

Utakmicu je obilježila i teška ozljeda Thea Hernandeza koji je ovog ljeta u Milan za 20 milijuna eura stigao iz madridskog Reala. Pred sam kraj prvog poluvremena stradao mu je gležanj, a s terena su ga iznijeli na nosilima i za sada se ne zna koliko je ozbiljna njegova ozljeda...