zaslužio je

Dani Olmo će prihvatiti milijunsku ponudu Dinama, ali na Maksimiru ga nitko ne može zadržati

24.07.2019 u 12:34

Bionic
Reading

Dinamo je u prvoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka u gostima svladao gruzijskog prvaka Saburtalo 2:0 i sjajno krenuo prema ostvarenju glavnog cilja - plasmana u skupinu Lige prvaka. U isto su vrijeme 'procurili' detalji novog ugovora Danija Olma s kojim ga Dinamo pokušava zadržati barem još neko vrijeme

Dani Olmo prijavljen je za Ligu prvaka, no tek se vratio sa zasluženog odmora nakon što je sa španjolskom U-21 reprezentacijom osvojio Europsko prvenstvo te nije bio u konkurenciji za prvu utakmicu. Za uzvrat na Maksimiru 30. srpnja mogao bi biti u sastavu, ali 'modri' imaju čvrstih 2:0 iz prve utakmice, pa je možda bolje ne forsirati ga.

No, ako ga se ne 'forsira' na terenu, 'stišće' ga se izvan njega. Naime, Dinamo je odlučio sjajnom Španjolcu ponuditi novi ugovor. Sad je poznato kako su klupski čelnici 'na stol' stavili petogodišnji ugovor vrijedan šest milijuna eura! Time bi svog najboljeg igrača učinili i najskupljim u klupskoj povijesti.

Olmo bi prema novom ugovoru trebao zarađivati 1,2 milijuna eura na godinu, nešto malo više od Sammira koji je svojedobno bio 'tu negdje', ali nije odradio ugovor do kraja, dok je u toj konkurenciji i Junior Fernandes koji je imao 'oko' milijun eura.

  • +26
Španjolski nogometaš Dani Olmo Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Tako bi Dani Olmo već u Dinamu trebao postati milijunaš, zaslužio je to svojim igrama, a može biti samo bolji. Spreman je Olmo prihvatiti novi ugovor, no potpisao još nije jer želi dogovoriti neke 'detalje' poput odštetne klauzule. Navodno je 'zapelo' oko cifre jer Dinamo njegovom eventualnom prodajom želi zaraditi što više. Sada za Olma traže 30 milijuna, no s novim ugovorom bi ta svota mogla porasti čak i do 50 milijuna eura. Čim se pojavi klub s tolikim novcem, Dani Olmo može napustiti Dinamo. Na Maksimiru ga ionako baš nitko ne može, niti želi zadržavati jer svi će njegovom prodajom sjajno zaraditi.

A u međuvremenu će sa suigračima iz Dinama jurišati u borbu za Ligu prvaka. Njemu je ionako svejedno, želi igrati i razvijati se, jer ako se kupac i ne pojavi do kraja prijelaznog roka, pravi ga ugovor zasigurno neće zaobići. Samo je pitanje vremena. A dobrim igrama, posebice ako Dinamo izbori Ligu prvaka, cijena će mu samo rasti... Do tada se može 'tješiti' ugovorom od 1,2 milijuna eura na godinu.

  • +18
Dani Olmo - pobjednik izbora tportala 'Kapetani biraju' 2018 Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić