zločin i kazna

Leo Messi vrijeđao je suce, tukao se s protivnicima, zaradio crveni karton; sad je doznao kaznu za svoja nedjela

24.07.2019 u 10:01

Bionic
Reading

Bila je to još jedna reprezentativna noćna mora za Lea Messija. Argentina je na Copa Americi ponovno ostala bez trofeja, 'gauči' su osvojili 'tek' treće mjesto, a sam je Leo Messi tijekom cijelog turnira bio izrazito nervozan, napadao je suce i protivničke igrače, optuživao čelnike CONMEBOL-a za korupciju...

'Ne trebamo biti dio njihove korupcije. Prema nama nisu pokazali poštovanje na ovoj Copi. Suci i korupcija - zbog njih mi nismo u finalu. Da, Copa America je namještena tako da Brazil bude prvak', pričao je ljutiti Leo Messi prije nepuna tri tjedna, netom po svršetku Copa Americe.

Frustriran je Messi jer s reprezentacijom Argentine nije do sada osvojio niti jedan jedini trofej, svaki put kad igra za reprezentaciju pod nevjerojatnim je pritiskom, od njega se očekuju čuda, a konkretne pomoći od suigrača gotovo da i nema. Zato nije ni čudno da je Messi jednostavno 'pukao', morao je negdje istresti svoje nezadovoljstvo.

Njegove optužbe nisu baš 'sjele' čelnicima CONMEBOL-a (Južnoamerički nogometni savez) kojima nije trebalo dugo da mu 'odrežu' kaznu. No, svi su očekivali kako će kazna biti drastična, nagađalo se kako bi Leo Messi mogao poslužiti kao primjer drugim nezadovoljnicima. Neki su išli tako daleko te najavljivali kaznu od dvije godine zabrane igranja za Argentinu... O mogućim sankcijama Leo Messi je bio je kratak i jasan:

'Neka rade što žele, ali istina se mora reći!'

  • +4
Polufinale Copa Americe, Brazil - Argentina, 2019. Izvor: Profimedia / Autor: N. N.

Realno, drastična kazna bila bi ravna katastrofi, kako za argentinsku reprezentaciju, tako i za nogomet. Uz sve to je Argentina jedan od domaćina Copa Americe 2020. godine, takva bi odluka uništila cijelo natjecanje.

Zato su u CONMEBOL-u odlučili biti milostivi prema Leu Messiju, pa su mu praktički oprostili sve uvrede koje je uputio na račun čelnih ljudi i sudaca.

Dakle, nakon samo 20 dana Leo Messi doznao je kaznu. Disciplinski suci CONMEBOL-a istaknuli su kako je Argentinac prekršio pravila lijepog ponašanja i poštivanja sudaca. Zato je kažnjen - pazite sad - jednom utakmicom suspenzije, te novčanom kaznom od 1.500 dolara.

Kako god bilo, Messi je prošao sjajno, progledali su mu kroz prste i praktički oprostili 'nestašluk'...

  • +14
Lionel Messi - jedan od najvećih nogometaša svih vremena Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia