RAPSODIJA KATALONACA

Atletico poveo, a zatim se Barca razljutila

16.12.2012 u 23:04

Bionic
Reading

Iako je Radamel Falcao doveo Atletico Madrid u vodstvo na Camp Nouu, derbi dviju prvoplasiranih momčadi Primere pripao je Barceloni koja je na koncu slavila s 4:1...

Pobjegli su Katalonci Atleticu na devet bodova prednosti, a pred najvećim rivalom Real Madridom sada imaju velikih plus 13. U 16 su kola ostvarili 15 pobjeda i jedan remi i doista je teško povjerovati da ih itko može zaustaviti na putu do naslova.

Dvoboj Barcelone i Atletica je najavljivan i kroz prizmu ogleda dvojice fantastičnih strijelaca - Lionela Messija i Radamela Falcaa. I obojica su u nedjelju bili na visini zadatka, ponovno su matirali suparničke vratare, ali je, dakako, više razloga za zadovoljstvo na kraju imao Messi. Prvi se, međutim, smijao - Falcao.

Nezaustavljivo se u 31. minuti Kolumbijac sjurio s centra, pobjegao je svim čuvarima i svladao Victora Valdesa za vodstvo 1:0. Bio mu je to već 17. pogodak u aktualnom prvestvu.

Barcelona je do preokreta došla već do poluvremena. Najprije je u 36. minuti sjajnim pogotkom izjednačio Adriano. Brazilac je s vrha šesnaesterca, iskosa s desne strane, potegnuo lijevom nogom i pogodio suprotne rašlje gostujućeg vratara Thibauta Courtoisa. U posljednjoj minuti prvog dijela Sergio Busquets se dokopao lopte u jednoj gužvi nakon kornera i iz blizine pogodio za 2:1.

U nastavku je svoj pečat odlučio ostaviti i Messi. Prvo je u 57. minuti odmjerenim udarcem po zemlji sa 16 metara zabio za 3:1, a u 87. minuti je postavio konačan rezultat, iskoristivši pogrešku Diega Godina. Protiv Atletica je Messi ukupno zabio 17 golova u Primeri, nijedan drugi klub mu nije bolja mušterija. Ove je sezone u Primeri postigao već 25 pogodaka, a nije odigrana još ni polovica natjecanja. Ukupno, pak, u 2012. godini na kontu ima 90 golova računajući sva natjecanja!

Španjolska 1. liga, 16. kolo
Barcelona 4 1 Atletico Madrid
Strijelci
0:1 R. Falcao (31') 1:1 Adriano (36')
2:1 S. Busquets (45') 3:1 L. Messi (57')
4:1 L. Messi (88')
Sastavi
V. Valdés
C. Puyol
G. Pique
J. Alba
Adriano (85' D. Alves)
S. Busquets
A. Iniesta
Xavi Hernandez
Pedro Rodriguez (80' D. Villa)
L. Messi
A. Sánchez (75' Thiago)
T. Courtois
D. Godín
Miranda
F. Kasmirski (46' D. Díaz)
F. Juanfran
Gabi
M. Suárez (56' Adrián)
A. Turan
Koke
D. Da Silva Costa (60' Tiago)
Falcao
Žuti kartoni
Thiago 86'
M. Suárez 47'