AGUEROVIM STOPAMA

Atletico otima Unitedu novo argentinsko čudo

11.01.2010 u 20:33

Bionic
Reading

Atletico Madrid se oporavlja od frustrirajućeg uvoda u sezonu kada su krasili zonu za ispadanje, no njihove ambicije daleko su više od sredine ljestvice koju trenutno zauzimaju. Novi uzlet planiraju obogaćujući svoj bogati južnoamerički napadački asortiman

Dječak je već oduševio Argentince

Pred vratima Calderona nalazi se Eduardo Salvio, 19-godišnji napadač argentinskog Lanusa koji je svojim igrama izborio i poziv izbornika Maradone. U svibnju će napuniti 20 godina, a iskoristiv je na pozicijama krila i polušpice.

Optimisti u Argentini već ga zovu novim Messijem, a prošloga mjeseca interes je pokazao i Manchesterov trener Alex Ferguson. Lanusu je ponudio transfer idućeg ljeta, no Atletico je bio puno konkretniji.

'Pregovori teku prema našim očekivanjima i idućih dana Salvio bi trebao postati naš član', rekao je španjolskim medijima predsjednik Atletica Enrique Cerezo.

Klubovi su se dogovorili, a odšteta se procjenjuje na deset milijuna eura. Ostaje samo da madi Salvio dogovori svoje uvjete s novim poslodavcima. U Atleticu bi se trebao vrzo prilagoditi. U napadu, naime, caruju igrači iz njegovog podneblja, sunarodnjak Sergio Aguero i aktualni nositelj europske Zlatne kopačke, Urugvajac Diego Forlan.