'TOPNICI' SLAVILI 2:1

Arsenal u pet minuta do pobjede protiv Barce

17.02.2011 u 08:25

Bionic
Reading

Londonski Arsenal uspio je od 78. do 83. minute zabiti dva gola i preokrenuti vodstvo Barcelone, a taj rezultat jamči odličan uzvrat na Nou Campu koji se igra 8. ožujka

Baš kao i prošle sezone, kada su se sreli u četvrtfinalu, ždrijeb je opet spojio Arsenal i Barcelonu, momčadi za koje mnogi tvrde da igraju najljepši nogomet na svijetu. A da su u pravu, vidjelo se već nakon nekoliko sekundi dvoboja na stadionu Emirates.

Domaćini su hrabro krenuli prema golu gostiju, riskirajući da im Barca odigra kakvu kontru. Van Persie je imao prvu priliku, već u četvrtoj minuti, ali Valdes je bio siguran. Potom je zaprijetio i Walcott, a novu prigodu domaćina u šestoj minuti opet je zaustavio Valdes. Tek nakon 15-ak minuta, Guardiolina je momčad prezentirala svoju igru i polako preuzimala loptu u svoj posjed, a prvu prigodu za goste imao je Messi. Argentinac je bio vrlo razigran, upošljavajući suigrače, a jednom je uspio podvaliti loptu za Davida Villu, koji je u 26. minuti uspio matirati Szczesnyja.

Tri minute kasnije Van Persie je bio blizu izjednačenja, ali je njegov udarac otišao kraj gola. Potom su gosti još jednom zabili, ali suci su označili, opravdano, zaleđe, pa se na odmor otišlo s minimalnom prednošću Barcelone.

Nastavak je ponudio sliku iz prvog dijela, to jest startnu dominaciju Arsenala, ali i Barceloninu strpljivost, koja im je sredinom poluvremena opet osigurala dominaciju. Međutim, Wenger je u igru uveo Aršavina, dok se Guardiola pokušao braniti. A te su izmjene donijele promjene u igri. Nakon proigravanja Clichyja Van Persie je pogodio bliži kut Valdesova gola, a samo pet minuta kasnije, nakon sjajne asistencije Nasrija, potpuni preokret Arsenala osigurao je upravo Aršavin.

S tim će se rezultatom Arsenal na Nou Campu, 8. ožujka, moći nadati plasmanu u četvrtfinale, dok će Barcelona morati igrati još atraktivnije.

ARSENAL - BARCELONA 2:1


LONDON. Stadion Emirates - 60.000 gledatelja; Sudac: Nicola Rizzoli (Italija);
Strijelac: 0:1 Villa (26), 1:1 van Persie (78), 2:1 Aršavin (83)
Žuti kartoni: Nasri, van Persie, Song / Pique, Iniesta
Crveni kartoni: -

ARSENAL: Szczesny - Eboue, Djourou, Koscielny, Clichy - Walcott (od 77. Bendtner), Fabregas, Song (od 68. Aršavin), Wilshere, Nasri - van Persie
BARCELONA: Valdes - Dani Alves, Pique, Abidal, Maxwell - Xavi, Busquets, Iniesta (od 89. Adriano) - Pedro, Messi, Villa (od 68. Keita)