FERGUSONU SVE LAKŠE

Arsenal razbio Chelsea i bacio ga u drugi plan

27.12.2010 u 23:00

Bionic
Reading

Iako se u Engleskoj udomaćilo mišljenje kako su jedini ozbiljni kandidati za naslov nogometnog prvaka Manchester United i Chelsea, Arsenal je s lakoćom svladao sugrađane u plavom i ozbiljno im urušio mogućnosti da proslave nosi naslov

Arsenal je na Emiratesu sa 3:1 svladao Chelsea i došao na dva boda od vodećeg Uniteda koji ima dvoboj manje. Arsenal je dominirao prvim dijelom, a bolju igru Wengerova je momčad naplatila u 44. minuti. Karakteristično raskošna akcija topnika uključila je lijepe poteze Nasrija, Wilsherea, Songa i Fabregas da bi gol zabio Song.

Nakon pet minuta nastavka proradila je osovina Walcott – Fabregas koja je slomila moćni Chelsea. U 51. Fabregas je zabio na dodavanje Walcotta, da bi dvije minute poslije lijepim pasom uzvratio uslugu i omogućio brzonogom Walcottu da 'pokopa' Chelsea.

U 57. Ivanović je glavom zabio savršeno dodavanje Drogbe, ali Ancelottijevom sastavu nije bilo spasa. Arsenal je nastavio u odličnom stilu i završili su posao bez komplikacija.

Chelseajevoj krizi ne nazire se kraj; ovo mu je šesti ligaški dvoboj bez pobjede i sada ima zabrinjavajućih šest bodova zaostatka za Manchester Unitedom i jednu utakmicu više. Pred njim su domaćinstva protiv Boltona i Aston Ville u kojima nema pravo na pogrešan korak.