LIGA PRVAKA

Arsenal bez Henrya nada se čudu protiv Ibre i Milana

06.03.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Nakon što su u prvom susretu osmine finala izgubili od Milana 0:4 nogometaši Arsenala pred sobom imaju 'nemoguću misiju'. Pokušat će postati tek četvrti klub u povijesti europskih kupova koji je nadoknadio minus od četiri gola iz prve utakmice

Do sada je to uspjelo jedino Real Madridu, portugalskom Leixoesu i beogradskom Partizanu. 'Kraljevski klub' je u sezoni 1985/86. u 3. kolu Kupa Uefa izgubio od Borussie Mönchengladbach 1:5, no u uzvratu na Santiago Bernabezu je slavio 4:0. Leixoes je u prvom kolu Kupa kupova u sezoni 1961/62. izgubio 2:6 od La Chaux-de-Fondsa, ali je na svom travnjaku slavio 5:0, dok je Partizan u 2. kolu Kupa Uefa u sezoni 1984/85. izgubio od Queens Park Rangersa 2:6, a u Beogradu slavio 4:0.

'Svjesni smo kako su naše šanse vrlo male, ali ništa nije moguće. Veći dio javnosti nas je prekrižio, ali nećemo se predati bez borbe', kazao je menadžer londonskog sastava Arsene Wenger uoči uzvratnog susreta na Emiratesu.

Poraz u Milanu je londonskoj ekipi najteži europski poraz u povijesti kluba, no dvije uzastopne pobjede u dva velika otočka derbija protiv Tottenhama (5:2) i Liverpoola (2:1) probudile su nadu.

'Ukoliko rano postignemo gol, tko zna', kazao je Nizozemac Robin van Persie koji je ove sezone u 36 nastupa zabio 35 golova.

Arsenal ima velikih problema s ozljedama. Neće nastupiti Andre Santos, Sebastien Squillaci, Aaron Ramsey i Per Mertesacker, ali i Thierryja Henryja kojem je istekla posudba te se vratio u SAD,  a upitan je i nastup Abou Diabyja, Mikela Artete, Yossia Benayouna i Kierana Gibbsa. U suparničkim redovima neće biti Alexandrea Pata, Clarencea Seedorfa, Alessandra Neste, te već duže vrijeme odsutnih Alberta Aquilanija, Alexandera Merkela, Genara Gattusa i Antonia Cassana.

'Moramo biti oprezni i koncentrirani iako je naša prednost iz prve utakmice zaista ogromna', kazao je trener Rossonera Massimiliano Allegri

Nakon što je osvojio naslov prvaka Europe 2007. godine Milan je tri puta ispao od engleskih klubova - od Tottenhama, Manchester Uniteda i Arsenala.

U drugom susretu koji je na rasporedu u utorak sastaju se Benfica i Zenit. Rusi iz prve utakmice imaju gol viška (3:2), no ne misle se braniti na Luzu.

'Ovo je vjerojatno najvažnija utakmica u mojoj karijeri. U Lisabonu nećemo braniti prednost, već ćemo prolaz tražiti aktivnom igrom', najavio je talijanski stručnjak za kormilom ruskog sastava Luciano Spalletti. Benfica dočekuje Ruse s negativnim nizom od četiri susreta bez pobjede, a ovoga vikenda je doživjela neugodan domaći poraz od Porta 2:3.