MAJSTOR BEZ ALATA

Armstrong nudi nagradu za ukradeni bicikl

16.02.2009 u 12:53

Bionic
Reading

Najbolji biciklist proteklog desetljeća Lance Armstrong ima 'manjih' problema s pripremama za ostatak utrke kroz Kaliforniju. Neumornom Amerikancu iz kamiona je, naime, ukraden unikatan bicikl za kronometar

Sedmerostruki pobjednik Tour de Francea nemalo se šokirao kada su mu rekli da je ostao samo na jednom biciklu za nastavak utrke Tour of California, koja je u tijeku.

'Ne možeš vjerovati. Provalili su u kamion i odnijeli mi bicikl', ostavio je na jednom internetskom forumu poruku najpopularniji biciklist današnjice i malo zatim dodao:

'Evo slike bicikla, to je jedini takav primjerak u svijetu i sumnjam da će ga lopov uspjeti prodati ili založiti. Nudim nagradu za korisne informacije.'

Krađa se dogodila tijekom noći ispred klupske baze u Sacramentu, a osim Armstrongova, nestali su bicikli i trojice njegovih suvozača iz kluba Astana.

Ukradeni bicikl Armstrong koristi samo u etapi kada se vozi kronometar, a on je na rasporedu u petak. Nađe li do tada svog limenog ljubimca, problema neće biti. U suprotnom će se ova krađa sigurno i bitno odraziti na njegov konačni plasman u utrci nakon čije je prve etape među vodećima.