NIJE GA 'DOTUKLO'

Armstrong: Ne plaćite zbog mene, ide mi dobro

26.08.2012 u 15:56

Bionic
Reading

U svom prvoj javnom istupu nakon što je odustao od borbe protiv Američke antidopinške agencije (USADA) Lance Armstrong je pokazao da nije previše potresen cijelom situacijom

USADA je na temelju dokaza koje posjeduje odlučila teksaškom biciklistu poništiti svih sedam naslova na Tour de Franceu, a takvu odluku još mora potvrditi i Međunarodna biciklistička federacija (UCI). Nakon što je na nekoliko instanci bezuspješno pokušao osporiti nadležnost USADA-e, Armstrong je odustao od daljnje borbe čime je praktički dao zeleno svjetlo spomenutom tijelu da mu poništi karijeru.

'Nitko ne mora plakati zbog mene. Ide mi dobro', istaknuo je Armstrong koji se u subotu pojavio na privatnoj brdskoj utrci u Aspenu (Colorado).

Dodao je Teksašanin da ima petero sjajne djece i prekrasnu suprugu koji mu daju snagu.

'Uz to, moja fondacija za borbu protiv raka nije pretrpjela štetu zbog ove buke. Njoj ću se posvetiti u budućnosti, a mislim da će me ljudi podržati'.

Armstrong je u Aspenu osvojio drugo mjesto iza 16-godišnjeg Keegana Swirbula.

'Želio sam zadržati kondiciju, zabaviti se i uživati u jednom od najljepših krajolika na svijetu po prekrasnom danu. Neki će možda reći da je to pomalo bolesno u ovakvoj situaciji. Ali, ja sam se zabavio', zaključio je 41-godišnji biciklist.