dogovorili 'generalku'

Argentinci se uoči svjetskog prvenstva vraćaju starim navikama

28.02.2018 u 19:56

Bionic
Reading

Argentinska nogometna reprezentacija igrat će 9. lipnja zadnju pripremnu utakmicu u Izraelu uoči početka Svjetskog prvenstva u Rusiji gdje je Argentina u skupini s Hrvatskom, Islandom i Nigerijom.

Dvostruki svjetski prvaci Argentinci prihvatili su ponudu Izraelskog nogometnog saveza za pripremnom utakmicom, no još uvijek se ne zna mjesto održavanja dvoboja. Kako Izraelci više ne igraju domaće utakmice na zastarjelom Nacionalnom stadionu u Tel Avivu, Argentince će ugostiti u Haifi ili Jerusalemu.

Argentinska reprezentacija je imala dugogodišnju tradiciju odigravanja 'generalke' uoči svjetskih prvenstava u Izraelu, ali su nakon 1998. godine od toga odustalui. Kod Izraeal su igrali i slavili 7:2 1986. godine kada su u Meksiku osvojili svjetski naslov, potom su 1990. slavili 2:1, a 1994. godine 3:0. Uoči SP-a u Francuskoj 1998. godine, u Tel Avivu su 'gauchosi' izgubili 1:2.

Argentina će prvu utakmicu na SP igrati 16. lipnja u Moskvi s Islandom, potom 21. lipnja u Nižnjem Novgorodu igraju s Hrvatskom, a 26. lipnja u Sankt Peterburgu s Nigerijom.